Radojičić: Poboljšanje kvaliteta života najstarijih sugrađana ostaje prioritet Grada

Autor:

Vesti

09.11.2018

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je, u društvu ministra finansija Siniše Malog i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, Dnevni centar i klub za starije „Radana Pupić“ na opštini Savski venac.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Zoran Radojičić i Zoran Đorđević

Gradonačelnik je tom prilikom podsetio da je Dnevni centar i klub za starije "Radana Pupić" otvoren pre nešto više od tri meseca i dodao da mu je veliko zadovoljstvo što se ponovo druži sa najstarijim sugrađanima. 

- Pre tri meseca, kada smo otvorili smo ovaj klub, imali smo priliku da vas vidimo raspoložene i vesele, što je slučaj i danas. To znači da na pravi način koristite sve mogućnosti koje vam ovaj klub pruža. Ovde je najstarijim sugrađanima na raspolaganju 300 kvadratnih metara, u kojima postoji mogućnost za obavljanje širokog spektra aktivnosti, od druženja preko rekreacije do raznih kreativnih radionica. Grad Beograd je u opremanje ovog prostora uložio devet miliona dinara, što je još jedan dokaz da su najstariji sugrađani i dalje u foksusu Grada koji u planu ima dalje unapređenje kvaliteta života penzionera  - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, u prethodne tri godine otvoreno je devet dnevnih centara, a u istom periodu Grad je pokrenuo čitav niz projekata koji imaju za cilj što veći broj besplatnih aktivnosti i finansijskih olakšica u vidu popusta koji se ostvaruju korišćenjem "Beogradske senior-kartice".

- Uskoro očekujemo otvaranje još jednog klub za starije, tako da će ih ukupno biti 30. Osim toga, planiramo da poboljšamo uslove zdravstvene zaštite penzionera i to će biti jedan od naših prioriteta. Ipak, najvažnije je da redovno komuniciramo, da zajednički dođemo do zaključaka o tome šta je za vas najpotrebnije. Želim vam da ostanete aktivni i dobro raspoloženi, kao i da vam poručim da nikada nije kasno za novi početak, kao i da nikada nije kasno da čovek donese odluku koja će ga u budućnosti učiniti srećnijim - zaključio je Radojičić.

Mali: Već sutra penzionere očekuje povećanje penzija

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da je ovaj klub za starije rezultat zajedničkog rada nadležnih institucija, ali i penzionera, u minulom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

– Osim rekonstrukcije postojećih i otvaranja novih klubova i dnevnih centara, ne bi trebalo zaboraviti ni Sajam trećeg doba koji smo pokrenuli. Ovo je pravi način da pokažemo kako jedan grad i jedna zemlja mogu da se promene. Već sutra penzionere očekuje povećanje penzija od pet do 13 odsto. To je rezultat zajedničkog rada i vašeg odricanja, pa sada i naša deca imaju bolju perspektivu – ocenio je Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Raša

09.11.2018 13:21

Naši najstariji sugrađani su izneli preko potrebne roforme i na tome im veliko HVALA!!!

bane

09.11.2018 13:22

Najstariji sugradjani su zasluzili svu mogucu brigu Grada.

Ana

09.11.2018 13:25

Nasi najstariji sugradjani su zasluzili da o njima grad vodi racuna i da im se oduzi za sve sto su oni ucinili i za grad i za nas.

Moki

09.11.2018 13:31

Захвалност старијим особама и пензионерима јер су они поднели највећи терет да би Србија коначно кренула и бољу и светлију будућност.