TOTALNO LUDILO ZA NOVU GODINU: 130.000 stranaca dolazi na doček u Beograd!

Autor: Republika

Vesti

28.12.2017

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni grad Srbije za novogodišnje praznike posetiće 20 odsto više turista nego lane. Pored gostiju iz regiona, najviše dolaze Turci, Rusi i Izraelci. Velika poseta i u ostalim gradovima, kao i na planinama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija
Navala na Srbiju

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, naglašava da stranci mesecima unazad rezervišu mesta za doček u Beogradu, ali i u ostalim turističkim destinacijama u Srbiji.

- U Beogradu, ali i ostalim gradovima, već mesec i po dana ne primaju rezervacije, jer su svi kapaciteti popunjeni. Sve je puno, a mesta ima jedino u privatnim smeštajima i hostelima. Procena je da će u prestonici ove godine za novogodišnje praznike biti 20 odsto turista više nego lane, što znači da se očekuje i do 130.000 gostiju. Stariji stranci prate program i vole da najluđu noć provedu u hotelima i restoranima, dok mlađi vole da obiđu više klubova i splavove, pogotovo u prestonici - kaže Seničić i naglašava da su i ostale turističke destinacije u Srbiji vrlo popularne za doček:

- Planinski centri su odavno popunjeni, a slična je situacija i u istočnoj Srbiji, gde se očekuje veliki broj gostiju iz Rumunije i Bugarske, prenosi informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading