Plesni spektakl trupe "Una Saga Serbica" 06. decembra u Kombank dvorani!

Autor:

Zabava

31.10.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ples koji spaja tradiciju i moderno negujući folklornu kulturu i savremene plesne stilove.

RepublikaFoto: Promo foto

Poznata plesna trupa "Una Saga Serbica" održaće svoj veliki nastup 06. decembra u Kombank dvorani.

Inspirisani lepotama Balkana, njegovom istorijom, nasleđem, kulturom, brojni umetnici će kroz scenski spektakl sačinjen od igre, muzike, autentičnih kostima i odgovarajuću scenografiju stvoriti vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija. 

Njihova misija je da buduće generacije nastave da neguju folklornu kulturu, a savremenoj publici će se upravo kroz ovaj spektakl približiti domaće irgačko nasleđe. Povezujući korake, reči, note, boje i ljude, ova plesna trupa stvara jedan nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time na jedinstven načon prikazuje svu lepotu vremena koje je za nama.

Una Saga Serbica važi za trupu koja poštuje ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđuje ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Oživeli su priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezuju igru i vizuelni doživljaj.

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svom prodajnim mestima Ticket Vision-a.

 

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading