SRBIJA BIRA PREDSTAVNIKA: Večeras je prvo polufinalno veče "Beovizije"!

Autor: rts.rs

Zabava

28.02.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020, i ove godine imaće tri takmičarske večeri.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Prvo polufinale na programu je večeras u petak, 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 01. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

1. EJO - Trag

2. Milica Mišić - Kiša
3. Ivan Kurtić feat. Mistik Cello - Sabajle
4. Thea Devy - Sudnji dan
5. Karizma - Ona me zna
6. Andrija Jo - Oči Meduze
7. Sanja Bogosavljević - Ne puštam
8. Marko Marković - Kolači
9. Srđan Lazić - Duša i telo
10. Neda Ukraden - Bomba
11. Amvon duo i Bilja - Raj
12. Igor Simić - Ples za rastanak

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Roterdamu, selekciona komisija je u konkurenciji od 90 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2020".

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2020". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Ovogodišnja Beovizija imaće četiri voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Kristina Radenković ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri voditi uz pomoć jednog Šveđanina i jednog Australijanca - srpskog porekla. Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa biće na glavnoj bini uz Draganu Kosjerinu, dok će se iz green room-a uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović - poznati voditelj koji zbog Beovizije dolazi iz daleke Australije.
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Revijalni učesnici prve polufinalne večeri biće evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading