(VIDEO) Raskrinkan pakt zla! Istog dana počeli rušenje Trampa i prljavi udar na Srbiju

Autor:

Vesti

05.06.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takse prištinske vlade na robu iz centralne Srbije zbog kojih je obustavljen dijalog Beograda i Prištine naložili su Džordž Soroš, mreža Antifa i američka "duboka država".

RepublikaFoto: Tanjug/AP/S. RADOVANOVIĆ
Donald Tramp / Ramuš Haradinaj

Ovakva šokantna tvrdnja proizilazi iz dramatične analize trenutnih nemira u Americi, koji se po komadi šire celom planetom (uglavnom po državama koje održavaju dobre odnose s Donaldom Trampom), koju je za Srpski telegraf uradio spoljnopolitički analitičar Centra za društvenu stabilnost Nemanja Starović. S njim se slažu i ostali naši sagovornici.

Suština je, kako se iz Starovićeve analize može videti, u datumu. Taj datum, naime, mnogo toga otkriva.

- Nije nimalo slučajno to što je prva jednostrana mera vlade Ramuša Haradinaja u Prištini, kojom je zaustavljen proces dijaloga, zavođenje taksi od 10 odsto na robu iz centralne Srbije, koje će kasnije biti uvećane na 100 odsto, uvedena upravo 6. novembra 2018, baš na dan održavanja takozvanih izbora na pola mandata u SAD. Tog dana su američke demokrate povratile kontrolu nad Predstavničkim domom Kongresa i postavile Nensi Pelosi za spikerku, a Eliota Engela za šefa spoljnopolitičkog komiteta - objašnjava Starović.

Starović: Trampovi protivnici direktno uticali na sve poteze Haradinaja i Kurtija

Nekoliko sati kasnije, Haradinaj u Prištini obznanjuje takse.

- Upravo te političke snage, žestoko suprotstavljene aktuelnom šefu američke države, ubeđivale su Haradinaja da se kladi na uspeh Malerove istrage o vezi Trampove kampanje sa navodnim ruskim mešanjem u američke izbore i posledični opoziv aktuelnog predsednika, a potom i Kurtija da odugovlači sa ukidanjem taksi čekajući istek Trampovog mandata i dolazak nekoga poput Džozefa Bajdena u Belu kuću - kaže Starović.

Soroš: Pašće Tramp 2020.

Te 2018, kada je Trampu nanet poraz u Kongresu SAD, a Haradinaj istog dana uveo takse, oglasio se i Džordž Soroš, najavljujući Trampov kraj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

- Trampova administracija je opasna za svet. Ali sam smatrao to čistim privremenim fenomenom, koji će nestati 2020. ili čak i pre - rekao je Soroš 2018, najavljujući obračun s Trampov, čije se finale upravo dešava.

Naš sagovornik ukazuje da je Donald Tramp od prvog dana nakon izbora na mesto predsednika SAD izložen osporavanjima i opstrukciji koja nije zabeležena u američkoj istoriji.

42,6 MILIONA AMERIKANACA SE PRIJAVILO BIROU ZA NEZAPOSLENE OD POČETKA EPIDEMIJE

- Pored pokušaja opoziva, protiv kojeg se morao boriti tokom većeg dela svog mandata, Tramp se suočio i sa konstantnim opstrukcijama svojih spoljnopolitičkih inicijativa od ustaljenih političkih i administrativnih struktura, bilo da se radi o pokušaju detanta sa Rusijom ili pak o korigovanju američke politike prema Balkanu.

PRELIVANJE NA ULICE

U poslednjim danima se ta borba protiv Trampa prelila na ulice američkih gradova, gde, pored velike većine mirnih demonstranata, nastupaju i pripadnici radikalnih anarhističkih grupa sklonih nasilju.

565 MILIJARDI DOLARA POVEĆANO BOGATSTVO SOROŠA, BEZOSA, GEJTSA, MASKA I OSTALIH AMERIČKIH BOGATAŠA OD IZBIJANJA KORONE

- Jedna od tih grupa, poznata pod nazivom Antifa, posebno se ističe stepenom organizovanosti i huliganskim metodama delovanja, te ne iznenađuje odluka američkog predsednika da je stavi na listu terorističkih organizacija. Takva Trampova odluka je dobro utemeljena, imajući u vidu rušilačke akcije te grupe u državama poput Grčke, Italije ili Francuske, a posebno se mora istaći otvorena saradnja pripadnika pokreta Antifa sa terorističkom Radničkom partijom Kurdistana u Turskoj - objašnjava Starović i dodaje:

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nemanja Starović

- Iako Antifa nije u Srbiji toliko prisutna kao u nekim drugim evropskim državama, potrebno je da naši državni organi dodatno povedu računa pošto je njihovo delovanje očigledno usaglašeno sa borbom protivu Trampa i njegovih inicijativa, koje dosežu i do našeg regiona. Isto tako, ne smemo smetnuti sa uma ni to da su radikalni anarhisti već izvodili svoje nasilne akcije na ulicama Beograda poput napada na grčku ambasadu pre 11 godina.

Antifa od novembra planirala nemire i pobunu protiv Trampa

Grdno se prevario svako ko je pomislio da su se demonstracije na ulicama Amerike, uperene protiv predsednika SAD Donalda Trampa, desile spontano posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom hapšenja. Naime, protiv šefa Bele kuće je još u novembru prošle godine isplanirana akcija koju sad sprovodi pokret Antifa, oko kog su okupljeni njegovi protivnici - predstavnici "duboke države", svetski moćnici i milijarderi poput Džordža Soroša.

Kako piše Vašington tajms, pozivajući se na pouzdana saznanja iz obaveštajnih krugova, pripadnici Antife su počeli da planiraju pobunu protiv Trampa pre više meseci, u novembru, kad je kampanja za predsedničke izbore zaista počela.

RepublikaFoto: youtube.com/SkyNewsAustralia/printscreen
Antifa

- Izbor Trampa za predsednika i revitalizacija SAD predstavljaju pretnju po nihilističke ciljeve Antife, koja podstiče nasilje da bi stvorila haos i očajanje i dovela do njegovog poraza na predsedničkim izborima - naveo je sagovornik američkog lista.

Nije zanemarljivo, piše dalje Vašington tajms, da je okidač za proteste smrt Flojda, ali je u istu svrhu iskorišćena i epidemija korone.

Na tezu da se radi o dobro isplaniranoj i organizovanoj kampanji upućuje i činjenica o kojoj je Srpski telegraf pisao u nekoliko navrata, da je u oktobru prošle godine, nekoliko meseci pre izbijanja epidemije, milijarder Bil Gejts održao simulaciju kako bi delovao virus koji sa šišmiša prelazi na ljude.

REAKCIJE

Živadin Jovanović, BIVŠI ŠEF DIPLOMATIJE SRJ

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Živadin Jovanović

U SAD postoje duboke podele koje nemaju veze sa demokratijom i ljudskim pravima i koje se prelivaju i na druge države, pa i na Srbiju. Smrt Afroamerikanca samo je varnica koja je aktivirala zapaljivu masu. Svaka od političkih, interesnih grupa beskrupulozno koristi šta god je potrebno

Zoran Spasić, STRUČNJAK ZA MEĐ. POLITIKU

Nije realno očekivati da Antifa kod nas dobije na snazi, što ne znači da neće biti pokušaja da se finansiranjem nekih nevladinih organizacija, političara, intelektualaca pokuša uticati na političke tokove i odluke u Srbiji. Naravno da su protesti u SAD organizovani i koordinisani

Vladimir Đukanović, FUNKCIONER SNS

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Mislim da će naša zemlja doći na udar jer tim odvratnim globalistima smeta jaka Srbija. Ona uvek mora da bude zabavljena određenim sukobima i neredima i za to će ove idiotske grupe poslužiti. Lično sam za to da se i kod nas Antifa proglasi za terorističku. To su svi oni koji razmišljaju da bi trebalo skrajnuti Crkvu, tradicionalne vrednosti srpskog naroda, kojima smeta srpski nacionalizam, koji se kroz lažnu brigu o ženskim i manjinskim pravima suštinski zalažu za razaranje porodice kao stuba društva

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 6. - 7. jun 2020.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading