JEDAN VREĐA, DRUGI PRISTOJNO ODGOVARA! Ikodinović: Šta, bre, kenjaš, Šapiću! Šapić: Želim mu sve najbolje!

Autor:

Vesti

23.10.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SPAS Aleksandar Šapić postao je meta kritika čim je potvrđeno da je deo buduće vlasti sa SNS. A doskora su stizale samo pohvale njemu kao proslavljenom vaterpolo reprezentativcu koji je pokazao vidljive rezultate i kao predsednik opštine Novi Beograd, zbog čega je zaslužio i treći mandat na proteklim izborima.

RepublikaFoto: Printscreen
Danilo Ikodinović i Aleksandar Šapić

Trendu da se po svaku cenu napada sve što ima vezu sa SNS podlegao je i vaterpolista Danilo Ikodinović, uprkos tri decenije dugom poznanstvu sa Šapićem. Na njegove prozivke da vrati strani pasoš i onda da priča o simbolima Beograda, uz niz uvreda i vulgarnosti, Šapić je kulturno odgovorio uz puno razumevanje i poštovanje.

- Ne bih nikada o bilo kom mom drugu iz detinjstva, koga znam preko 30 godina, rekao ništa ružno. To je moj životni stav. Nadam se da je Danilo dobro i da zna šta radi. Želim mu svakako sve najbolje - kaže Šapić za Srpski telegraf.

Sve je počelo kad je Šapić izjavio u jednoj TV emisiji da je za sklanjanje Savskog mosta u Beogradu i pravljenje novog na njegovom mestu.

Đilasovi mediji jedva dočekali da optuže Šapića da sad mora da deli iste stavove kao SNS

 

- Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta, na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate, kada prelazite preko njega, da li će da se sruši ili stvara veću buku - naveo je Šapić.

Ikodinović ga je ubrzo isprozivao:

- Vratiš pasoš strane države koji imaš, pa kenjaš o simbolima Beograda, koji su izgradili stranci. I ti si neki polustranac i onda nije moralno nipodaštavati strance na bilo koji način. Osim ako nisi prvi među nejednakim, onda možeš kako hoćeš. Ne i dokle hoćeš, ali o tome kasnije - napisao je Ikodinović na Tviteru.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy

Aleksandar Šapić

- rođen 1978. u Beogradu

- diplomirao na Fakultetu za menadžment i upravljanje (2003), magistrirao (2008) i doktorirao na Fakultetu za industrijski menadžment Univerziteta Union (2012)

- vaterpolo reprezentativac, osvajač mnogobrojnih medalja

- posle završetka vaterpolo karijere, opredelio se za politiku

- pomoćnik gradonačelnika Beograda (2009-2012)

- predsednik opštine Novi Beograd od 2012.

- DS napustio u novembru 2014, kad osniva fondaciju Budi human

- Srpski patriotski savez (SPAS) osniva u julu 2018. Izašli samostalno na izbore i osvojili 11 mandata

RepublikaFoto: Fofo: Nebojša Mandić

Danilo Ikodinović

- rođen 1976. u Beogradu

- vaterpolo reprezentativac, osvajač mnogobrojnih medalja

- prouzrokovao u juna 2008. saobraćajnu nesreću, vozeći motor, u njoj je teško povređen, zbog čega je prekinuo vaterpolo karijeru

- posle toga bavio se ugostiteljstvom

- na društvenim mrežama često otvoreno kritikuje vlast

To je onda poslužilo glasilima pod kontrolom lidera SSP Dragana Đilasa da "ukažu" da Šapić mora sad, pošto u novoj vladi SPAS pripada jedan resor, da deli iste stavove kao SNS, navodno, da bi potvrdio lojalnost predsedniku Aleksandru Vučiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mirela

24.10.2020 05:50

Dača Ikodinovic je za Aleksandra Šapića gromada u svakom pogledu! Inteligentan, britkog uma i oštrog jezika, jedan je od retkih koji se u ovo suludo vreme, vreme jednoumlja i medijskog mraka ne boji da iskaže svoj stav! Apsolutno i uvek sam za ljude koji misle svojom glavom, nepokolebljive i nepotkupljive, Dača je jedan od njih! P. S. Ovo poređenje nema smisla kao i taksativno navođenje uspeha jednog i drugog... Ljudskost je posebna kategorija!

Mira

24.10.2020 09:20

Ikodinović je iskompleksirani čovek koji u poslednje vreme i ne zna šta radi...priklonio se onim nevaspitanim psovačima....