Kozarev opet zaustavljen na Jarinju: Poniženje i maltretiranje treba da prekinu što pre!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

22.11.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao da ne očekuje racionalne poteze iz Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug
Dušan Kozarev

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je danas da su na Jarinju zaustavljeni, kao i obično, bez nekog obrazloženja, ali da koliko god bilo neprijatno to bespotrebno zadržavanje i maltretiranje, neće ih time sprečiti da budu sa svojim narodom i sada i uvek.

Kozarev je za "Kosovo Onlajn" rekao da neko sebi daje za pravo da sprečava slobodu kretanja, krši sve postignute sporazume, uz ocenu da nema racionalnog razloga za tako nešto.


Mnogo toga racionalnog i ne očekujemo iz Prištine.

Osvrnuo se i na one "koji prave neke kombinacije o formiranju vlade privremenih institucija samouprave" i poručio ima da "nauče na greškama" prethodnika i razlozima zbog kojih su izgubili poverenje unutar samog albanskog etničkog korpusa upravo jednostranošću i sprečavanjem normalnog života ljudi uvođenjem besmislenih anticivilizacijskih taksi i mišljenjem da će dobiti neke brze i jeftine poene, a zapravo "sebi pucali u nogu".

U tom smislu, nastavio je Kozarev, i oni koji sada misle da će pokazivanjem "jakih mišića" ili takvim potezima protiv srpskog naroda i zvaničnika, protiv procesa dijaloga, nešto ostvariti takođe pogrešiti.

Poručio je i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i srpski narod jasno pokazuju sa ispruženom rukom da su spremni i za dogovor i kompromis, "ali ne za poniženja i maltretiranja" te da takve stvari treba prekinuti što pre.

Bez obrazloženja na Jarinju, retko ih kad i ima

Rekao je i da ni danas na Jarinju nije bilo obrazloženja za takav potez i da ih retko kada i ima ili se tek pomene neka navodna pretnja bezbednosti, ili neki spisak, pa čak i bakteriološka ispravnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading