Antić o rezultatu video-konferencije: Saradnja s Kinom za ekonomski rast

Autor:

Vesti

09.05.2020

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prioriteti mehanizma saradnje Kina+17 zemalja centralne i istočne Evrope (Kina - CIEZ) jesu zajednička borba protiv virusa korona i ekonomska saradnja svih zemalja članica kako bi se ubrzao privredni rast, rekao je u petak ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je u ime Srbije učestvovao na video-konferenciji Kina - CIEZ.

RepublikaFoto: Ministarstvo rudarstva i energetike
Aleksandar Antić

- Saglasili smo se da je video-konferencija eksperata iz svih 17 država plus Kina, koja je održana 14. marta imala značajan doprinos globalnoj borbi protiv pandemije, a saglasili smo se i da je međusobna saradnja i u regionu, uz podršku EU, ali pre svega uz jednu snažnu podršku Kine dala dobre rezultate - naveo je Antić.

Ministar kaže da danas gotovo sve zemlje u regionu osećaju efekte umanjenog delovanja virusa i iz tog razloga Srbija je podržala inicijativu mehanizma da se održi i video-konferencija svih ministara zdravlja, kako bi se izlazak iz krize koordinirao, bolje razumeo i prešlo na drugi pravac - razvoj ekonomije.

- Razgovarali smo o tome da sada moramo da se fokusiramo na ekonomiju i ekonomski rast, da razvoj saradnje na planu ekonomije mora biti svima prioritet i kako da se pojača saradnja članica sa Kinom, ali i svih članica međusobno - naveo je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading