AIK Banka donirala pola miliona dinara Matematičkoj gimnaziji

Autor: Republika

Vesti

30.12.2019

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matematička gimnazija je u susret novogodišnjim praznicima i u duhu darivanja i pozitivne energije organizovala donatorsko veče u hotelu Crown Plaza u Beogradu. Tom prilikom AIK Banka donirala je 500.000 dinara gimnaziji i na ovaj način je, kao društveno odgovorna institucija još jednom poslužila kao primer ostalim kompanijama, ali i pojedincima, da se uključe i putem sličnih aktivacija pomognu onima kojima pomoć najviše znači. Pored AIK Banke, istakli su se i mnogi drugi sponzori zbog svog velikog doprinosa radu Matematičke gimnazije u Beogradu.

Foto: Promo foto

Pored predstavnika Matematičke gimnazije, donatorskoj večeri prisustvovao je i Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke. On je ovom prilikom dodelio ček direktorki Matematičke gimanzije Mirjani Katić i istakao da AIK Banka kontinuirano učestvuje u akcijama ovog tipa, ali i da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka deci i mladima.

- I ove godine odlučili smo da ostanemo dosledni svojoj tradiciji da pomažemo i učestvujemo u različitim humanitarnim aktivnostima, zato sada ova donacija ide u ruke ovih vrednih i talentovanih učenika. Nastavićemo i u narednoj godini istim tempom i nadamo se da ćemo obuhvatiti što veći broj ustanova i institucija kojima je naša pomoć potrebna - izjavio je Ivanović.

Ove godine AIK Banka je izdvojila je više od 200.000 evra za različite CSR aktivnosti, a i proteklih godina je uvek bila čvrst oslonac domaćoj nauci, privredi i razvoju i aktivnostima usmerenim mladim ljudima, njihovom školovanju i istraživanju.

- Izuzetno smo zahvalni AIK Banci na ovoj donaciji, jer je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje uvek potrebno, zbog toga bi velike kompanije trebalo što više da se udružuju kako bi svi zajedno poslali poruku da je školovanje značajan segment jednog društva. Naši učenici su veoma talentovani i vredni, što njihovi vrhunski rezultati i pokazuju, zato nam je posebno drago da je AIK Banka odlučila da se opredeli za njih kada je ova donacija u pitanju, jer oni to zaista zaslužuju - navela je direktorka Matematičke gimanzije, Mirjana Katić.

Matematička gimnazija je jedinstvena srednja škola u Srbiji koja okuplja talentovane učenike u oblasti matematike, informatike i prirodnih nauka. Osnovana je 1966.godine a od 2004/2005 obuhvata i dva završna razreda osnovne škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading