Počeo 56. Sajam nameštaja u Beogradu: Skućite se za 4.800 evra!

Vesti

06.11.2018

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobični stolovi, stolice i police od oraha, jasena i punog hrasta najupečatljiviji su komadi na 56. Sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji je otvoren juče na Beogradskom sajmu. Kvalitetan nameštaj od drveta može se pronaći u svih šest hala ovogodišnjeg sajma (1, 1A, 2, 3, 3A i 4), a cene su snižene od 20 do 50 odsto.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sajam nameštaja u Beogradu

Najviše pažnje prvog dana sajma privukla je brvnara od masiva koja je, osim što na prvi pogled deluje bajkovito, i vrlo funkcionalna i košta koliko i jedan prosečan auto. Nju i druge zanimljive komade nameštaja možete pogledati do 11. novembra, a cena ulaznice je 350 dinara.

Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je istakao da, uprkos ranijim najavama o propasti naše drvne industrije, ta industrija beleži rast proizvodnje od devet odsto, prodaju nameštaja na domaćem tržištu za 14 odsto i izvoza za 16 odsto.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Lux brvnara

Brvnara kao luks-garsonjera

Nema tog posetioca sjma koji juče nije zastao da pogleda brvnaru od masiva, pogodnu i za ledene zime i za vruća leta. Ova bajkovita kućica ima 17 kvadrata, a izgrađena je od jelovog drveta sendvič-metodom. Pod i zidovi imaju izolaciju debljine 13 centimetara. Brvnara bez nameštaja ima sajamsku cenu od 4.800 evra, dok sa nameštajem košta 6.000 evra. Prodaje se u još dve dimenzije - od 19 i 36 kvadrata.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Svemirska garnitura

Svemirska garnitura

Ogromna garnitura sa osvetljenjem i naslonima na kojima piće može da se greje ili hladi takođe je privukla veliku pažnju. Ova svemirska garnitura ima i sistem za punjenje mobilnih telefona, a na dugme se otvaraju i nasloni za noge. Na sajmu se prodaje po ceni sniženoj 52 odsto i košta 251.899 dinara. U halama 1 i 4 može se pronaći i dosta povoljnih garnitura od tkanine sniženih 30 odsto, pa se tako garnitura jednog poznatog brenda koja inače košta 80.000 dinara sada prodaje za 55.000.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Drveni lavabo

Drveni lavabo i kraljevski sto

Savremeni komadi od drveta simbol su ovogodišnjeg Sajma nameštaja. Među njima je čak i drveni lavabo, izrađen od jasena, koji košta 31.000 dinara. Reporteri Srpskog telegrafa naišli su i na pravi kraljevski sto, umetnički izrađen od oraha, jasena i hrasta, dugačak čak tri metra. Cena mu, kako su nam rekli izlagači, još nije definisana, a jedan je izvezen za Kazahstan. Inače, drvene stolice mogu se naći po ceni od 40 evra, a stolovi od 70 evra, pa naviše.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Kraljevski sto

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading