KOMODE - UBICE JOŠ PRODAJU U SRBIJI!

Vesti

24.11.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz prodavnica širom sveta "Ikea" je povukla više od 29 miliona komoda-ubica, ali je u Srbiji i dalje nastavila da ih prodaje. Ovaj komad nameštaja do sada je ubio osmoro dece!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
OPASNO Komoda malm sa tri fioke u prodajnom salonu "Ikee" u Beogradu

Švedska kompanija je još sredinom prošle godine naložila povlačenje opasnih malm komoda iz prodaje. Međutim, i posle upozorenja nastradalo je još jedno dete, pa je "Ikea" pre tri dana ponovila apel kupcima da vrate problematičnu komodu uz obećanje da će dobiti novac nazad. I dok roditelji iz SAD u panici opasni nameštaj izbacuju iz kuća, u Srbiji se on prodaje uz ogromnu svetleću reklamu, u šta su se juče uverili i reporteri Srpskog telegrafa.

KUPI PA PRIČVRSTI

Pitali smo "Ikeu" zbog čega se smrtonosne komode povlače u Americi, a ne i u Srbiji, da li to znači da su životi naše dece manje vredni i šta će uraditi ako se i kod nas desi tragedija zbog komode. Međutim, umesto konkretnih odgovora iz "Ikee" smo dobili izjavu.

- Incidenti usled prevrtanja nameštaja su ozbiljan bezbednosni izazov za celu industriju nameštaja, a rešenje je pričvršćivanje komoda za zid. Bezbednost je naš apsolutan prioritet i stoga smo dodatno pokrenuli globalnu kampanju "Pričvrsti" kako bismo podigli svest o rizicima i prevenciji prevrtanja nameštaja - navode ovoj kompaniji.

RODITELJI U ŠOKU

U Srbiji je do sada prodato najmanje 16 ovih komoda. Pitali smo roditelje koji su razgledali ovu komodu da li znaju da ona ubija i svi do jednog su rekli da nisu čuli.

- Osmoro dece je poginulo kada je komoda pala na njih? Zašto je onda i dalje u prodaji? Da sam znala, ne bih je ni pogledala, a malo je falilo da je kupim jer nije skupa, samo 6.999 dinara - kaže Beograđanka Marija Matić, koja će uskoro roditi dečaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading