VIRUS gripa tip B stigao u Srbiju!

Autor:

Vesti

17.12.2017

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus gripa polako ali sigurno je stigao u Srbiju. Ukoliko osetite simptome poput visoke temperature, glavobolje, malaksalost i bolove u mišićima, vreme je da se konsultujete sa lekarom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Virus B stiže u Srbiju

Virus gripa stigao je u Srbiju, a svi oboleli pacijenti su iz Beograda. Kako Telegraf.rs saznaje kod njih je utvrđen virus tipa B.

Virus gripa tip B može da izazove samo manje, sporadične epidemije i karakterišu ga blaže forme obolevanja. Kod osetljivijih osoba, čak i virus gripa tip B izaziva burne reakcije, uključujući temperaturu do 40 stepeni, glavobolju, bolove u mišićima i povraćanje.

Srbija je ove godine kupila 242.256 doza split vakcina "vaksigrip" francuskog proizvođača Sanofi-Paster. Ona sadrži tri tipa virusa - A (H1N1), tip B i A (H3N2) ali ne mutirani tip ovog virusa s obzirom na to da on nije bio u cirkulaciji prošle sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading