VOZAČI OSTAJU BEZ HRANE I VODE! Nastavlja se haos na granicama

Autor:

Vesti

26.05.2021

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotine kamiona stoje u nepreglednim kolonama čekajući da uđu na teritoriju Evropske unije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Na teretnim terminalima, na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Horgoš čeka se šest sati, na prelazima Šid, Bogojevo i Kelebija pet sati, na Batrovcima i Bezdanu četiri sata, a na prelazu Gradina dva sata, zvanični su podaci AMSS.

Međutim, vozači koji su zaglavljeni na ovim prelazima tvrde suprotno.

Vozači kamiona pričaju za medije da je kolona na graničnom prelazu Šid duga nekoliko kilometara i da za prelazak jednog kilometra treba šest sati.

Iz AMSS kažu da je vreme zadržavanja na ovom graničnom prelazu 300 minuta, ali da na kamerama uočavaju nepredviđeno dugu kolonu.

Navode da je moguće stvaranje gužve ukoliko je došlo do pada carinskog sistema, ali nemaju tu informaciju.

Dok se u Šidu ipak "mrda", na Kelebiji sve stoji i to od sinoć. Kamiondžije koje su se uputile u EU preko ovog graničnog prelaza kažu da od juče stoje zarobljeni u koloni dugoj gotovo 20 kilometara i ne mrdaju ni metar.

Tokom dana su se žalili da im polako ponestaje hrane i vode.

Nadležni na Kelebiji kažu da su "svesni problema", ali da oni ne mogu ništa da urade, jer je u pitanju neki "problem sa mađarske strane" prelaza.

Oni dodaju da zadržavanja ima, "ali ne toliko koliko kažu kamiondžije".

Na Gradini je slična situacija. Na auto-putu E-80, od kosine Gradinje do graničnog prelaza Gradina u zaustavnoj traci od sinoć je formirana kolona teretnih vozila koja čekaju da izađu iz zemlje.

Sličan problem imaju i vozači iz BiH i Hrvatske.

Na granicama Bosne i Hercegovine i Hrvatske je nastao haos zbog novih uredaba Hrvatske, koje su najavljene u ponedeljak, a kolone teretnih vozila sežu i do 10 kilometara.

Protiveći se odluci Hrvatske da zatvori pet graničnih prelaza prema BiH za kamione čija nosivost prelazi 7,5 tona, prevoznici razmišljaju i o blokadi saobraćajnica i granica, a novonastala situacija danas će biti tema sednice Saveta ministara BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading