STRAŠNO! Doktoru Branimiru Nestoroviću pozlilo tokom vožnje!

Autor: Republika

Lifestyle

26.02.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor je rekao da se pre nesvestice nekoliko dana osećao loše!

RepublikaFoto: print
Branimir Nestorović

Doktor Branimir Nestorović ispričao je da je imao problem sa visokim pritiskom, ali da je taj problem uspeo da reši na prirodan način.

- Pre dvadesetak godina osećao sam se loše, a zatim su krenule da me hvataju nesvestice. I onda su počeli da me leče razni doktori, sve moji prijatelji, vrhunski lekari. Ali vidim da ću da umrem i da to lečenje ne mogu da preživim. Počinjem da padam u nesvest, dobijam krize niskog pritiska. To je kulminiralo jednog dana kada sam u toku vožnje izgubio svest. Srećom, uspeo sam da skrenem na trotoar i tu sam se onesvestio. Došla je Hitna pomoć, moja žena… I izmerili su mi pritisak koji je bio 55 sa 30. A pio sam lekove za krvni pritisak. I video sam da ovo ne vodi dalje ničemu - istakao je doktor u emisiji "Govornica" i nastavio:

- Počeo sam da se bavim malo više krvnim pritiskom. Onda sam došao do knjige jednog ozbiljnog nemačkog kardiologa i video da je problem u tome što kad lečite nekoga ko ima stresnu hipertenziju, a to sam ja imao, vi pijete lekove i onda imate nizak pritisak. A taj nizak je opasniji jer se tada ljudi šlogiraju jer nema kiseonika u organizmu. E onda sam čitao jednog Rusa čije objašnjenje deluje toliko glupo da je bilo potpuno jasno da je tačno. On je rekao – kako stariš dolazi do okoštavanja kičme, to pritiska krvne sudove koji idu u mozak i kako manje krvi dolazi u mozak, onda mozak emituje signale i povećava krvni pritisak da bi dobio više krvi. I tamo piše da treba raditi vežbe za kičmu. I ja sam, pošto sam inače i imao problema sa kičmom, počeo da radim vežbe. Sada imam 125 sa 80 - rekao je doktor Nestorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading