(FOTO) ON je svima privukao pažnju na sahrani Irineja: Ko je misteriozni mladić što stoji pored mitropolita?

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

22.11.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj građana i sveštenstva danas je u Hramu Svetog Save gde će biti sahranjen patrijarh Irinej. Posebnu pažnju privukao je lik mladića koji je takođe deo sveštenih lica koji se danas nalaze u Hramu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

O ovom misterioznom mladiću svi pričaju, usijale su se i društvene mreže, a kako saznajemo reč je o đakonu mitropolita Ilariona Alfejeva koji je i predsednik Odseka spoljnih crkvenih veza Ruske pravoslavne crkve.

Patrijarh je preminuo u petak u 90 godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo zdravstveno stanje.

Foto: screenshot
Đakon mitropolita Ilariona Alfejeva

Liturgija u Hramu Svetog Save je počela u 9.00 časova, među prisutnima je skoro kompletan državni vrh, ali i mnogobrojni ambasadori, kao i političari iz regiona.

Na sahrani patrijarha Irineja govoriće mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i otac Petar Lukić, starešina beogradske Saborne crkve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading