Danas isplata 10.000 dinara SVIM zdravstvenim radnicima

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

20.11.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

- Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta - rekao je Mali za televiziju Pink.
 

Kako je rekao, samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000.


Prema njegovim rečima, novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna - od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

On je precizirao da će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rea

20.11.2020 20:48

Ova pomoc ce nam mnogo znaciti.