REPUBLIKIN RETROVIZOR: Otkriveno ko je likvidirao Stojanovića, u Nagorno-Karabahu bukti rat, a Crvena Zvezda slavi uspeh!

Autor: Republika

Vesti

04.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvrt na proteklu nedelju svodi se na laži Dijane Hrkalović kojima je šokirala javnost u Srbiji, otkrivanje ubice Strahinje Stojanovića, rat između Azerbejdžana i Jermenije i ulazak Crvene Zvezde u Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Tanju/AP/Tanjug/ST/D. KADIĆ/Starsport
Foto: Ilustracija

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović napala je direktora BIA Bratislava Gašića nazivajući ga "kerom koji je previše lojalan Vučiću". Hrkalovićeva se ostrvila na Gašića revoltirana činjenicom da je prvi čovek srpske tajne policije najozbiljniji kandidat za novog ministra policije.

Odmah je usledila i reakcija predsednika države Aleksandra Vučića koji je rekao da Bratisalv Gašić uživa njegovo puno poverenje, kao i da mu nije jasno odakle Hrkalovićka ima informacije ko će biti izabrana za tu poziciju. Takođe je rekao da ne želi da ulazi u lične razmirice.

Posle toga, u intervjuu "Jedina istina o meni" Hrkalovićeva, koja je slovila za najmoćniju ženu u MUP, iznela je niz laži.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dijana Hrkalović

Hrakolovićeva je ispovest krenula pričom o napuštanju Ministarstva unutrašnjih poslova. Njena verzija da je razlog teška bolest ne poklapa se sa zvaničnim saopštenjem koje je tada tim povodom dao MUP.

- Nije me smenio ni predsednik Vučić, nije me smenio ni ministar Stefanović, nije me uopšte niko smenio, u dogovoru sa njima, zbog borbe s opakom i komplikovanom bolešću napustila sam prethodni radni angažman, što smatram časnim sa svoje strane - ispričala je Hrkalovićeva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milivoje Lovrenović

ON JE AKTIVIRAO BOMBU: Otkrven ubica Strahinje Stojanovića

Milivoje Lovrenović je aktivirao bombu na automobilu koja je usmrtila Stojanovića za koga se pretpostavlja da je bio blizak "kavačkom" klanu. To je utvrđeno na osnovu snimaka koje je policija pažljivo pregledala i uspela da otkrije tačnu putanju kojom se Lovrenović kretao i na koji način je organiozovao likvidaciju, očito po nečijem naređenju. 

RepublikaFoto: facebook.com/Srpskainfo.com
Milivoje Lovrenović

Osumnjičeni je viđen na keju u novobeogradskom Bloku 45, gde je bacio električni bicikl kojim je došao. Onda su inspektori ugledali ono što im je bilo možda i najvažnije - karakteristično obeležje, dva ožiljka na nozi, uspomenu na ratne dane i rane od gelera.

Milivoje Lovrenović je umakao, ali je za njim raspisana međunarodna poternica. Prema nekim informacijama, on se odmah iz Srbije vratio u Gradišku u Republici Srpskoj, gde živi. Tamo je ostao nekoliko dana, ali je potom preko Hrvatske navodno otputovao dalje u zapadnu Evropu i tu mu se gubi trag.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Bukti rat u Nagorno-Karabahu

Vojne operacije duž cele linije fronta u Nagorno-Karabahu traju danima, a protivavionski sistemi jermenskih snaga oborili su avion i dron azerbejdžanskog vazduhoplovstva, napisala je na svojoj Fejsbuk stranici portparolka službe za štampu Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan.

- Protivvazdušni sistemi jermenskih snaga u severoistočnom pravcu Arcaha (nepriznata republika Nagorno-Karabaha) oborili su jutros jedan neprijateljski avion i jedan dron. Borba se nastavlja duž cele linije fronta. Neprijatelji su pokušali da se probiju kroz liniju fronta u nekoliko pravaca - navela je Stepanjan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Novi sukob oko Nagorno-Karabaha, većinski jermenske enklave u Azerbejdžanu, izbio je 27. septembra i od tada je poginulo više od 100 ljudi, a ranjene su stotine.

I Jermenija i Azerbejdžan proglasili su ratno stanje i vojnu mobilizaciju.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

CRVENA ZVEZDA JE U LIGI EVROPE

Šampion Srbije je u plej-ofu nadigrao jermenskog predstavnika, ekipu Ararata.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope! Izabranici Dejana Stankovića su na Kipru u plej-ofu savladali jermenski Ararat rezultatom 2:1 i tako se domogli evropske jeseni četvrtu godinu zaredom.

Crveno-beli su do pobede došli zahvaljujući golovima Aleksandra Kataija i Dijega Falćinelija, dok je počasni pogodak za Ararat postigao Mailson Lima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading