SRBIJA GORI: Jagodinac izmerio 65 na terasi!

Autor:

Vesti

04.08.2017

08:09 >> 12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pojedinim delovima zemlje temperatura je dostigla 40. podeok u hladu, dok je jedan Jagodinac na svojoj terasi izmerio neverovatnih 65 stepeni. I pored crvenog meteoalarma u čitavoj Srbiji i činjenice da će vreli talas trajati barem još nedelju dana, neće biti proglašena vanredna situacija.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Predlog Vladi Srbije za uvođenje vanredne situacije neće poslati nijedna opština u Beogradu, niti grad. Međutim, svi su u stanju pripravnosti. Cisterne sa pijaćom vodom su na ulicama, a u medijima se građanima svakodnevno savetuje kako da se ponašaju tokom vrućina.

SLUŠAJU SAVETE

 

Beograđani su izgleda poslušali savete lekara i klonili se sunca jer Hitna pomoć juče nije imala mnogo intervencija na javnom mestu.

- Do 15 sati bilo je 95 intervencija, od toga 27 na javnom mestu, i to uglavnom na radnim mestima i tržnim centrima. Ili Beograđani znaju da se čuvaju ili im ovakvo vreme prija - zaključuje Nada Macura, portparol beogradske Hitne pomoći.

Uprkos crvenom alarmu, Nišlije potpuno normalno obavljaju svoje poslove.

- Firme i ustanove rade. Ljudi ima i na ulicama, ali imamo dvostruko više poziva iz preduzeća, sa javnih mesta, pa i iz stanova zbog kolapsa - rekli su u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Slično je i u Domu zdravlja u Subotici, gde su lekari na teren izlazili uglavnom zbog pacijenta koji su se javljali zbog vrtoglavice, mučnine i alergijskih reakcija u vidu kožnih promena.

PUSTI KAFIĆI


U kafićima tokom dana gotovo i da nije bilo gostiju, ali su zato bazeni i kupališta bili krcati.Građevinski radnik Radislav Milić Tarzan iz Prokuplja je sa svojim sinovima Markom, Milošem i Nenadom pogodio posao koji mora da završi u roku i nema vremena da razmišlja o vrućini.

- Za građevince nema vrućine, ali ni zime. Rokovi treba da se ispoštuju i mi radimo već danima bez predaha. Nije lako, ali smo baš zbog poštovanja dogovora sa naručiocima posla stekli ugled i zato nemamo konkurenciju - kaže Radislav.

Za ugostitelja Gorana Nikolića, vlasnika ćevabdžinice "Stole", nema pauze. Kad gost dođe i naruči, porudžbina mora da bude spremljena iako je pored skare toplije za bar još 20 stepeni.

- Naviklo se, radim već 25 godina, vrućinu i ne osećam. Dovoljna mi je samo čaša hladne vode i mogu da nastavim sa radom - tvrdi Goran.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading