TRAMP: CRNOGORCI ĆE POČETI 3. SVETSKI RAT

Autor:

Svet

18.07.2018

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp u intervjuu za Foks njuz poručio je da su Crnogorci veoma snažni i agresivni ljudi, te da bi zbog te njihove agresivnosti moglo da dođe do trećeg svetskog rata. Da li se sprdao sa državom na čijem je čelu Milo Đukanović i koja je poslednja primljena u NATO ili je možda hteo da ih pohvali na svoj, čudan način - sam bog zna.

Foto: Tanjug
Večiti vladar: Milo Đukanović

U intervjuu, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO, a na pitanje novinara zašto bi njegov sin, imajući u vidu obavezu svake članice NATO da brani drugu članicu, išao da brani, na primer, jednu Crnu Goru, američki predsednik je rekao da i on postavlja isto pitanje.

- Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u trećem svetskom ratu smo - rekao je Tramp.

 

 

1904. GODINE KNEŽEVINA CRNA GORA JE OBJAVILA RAT JAPANU, U ZNAK PODRŠKE RUSIMA, A MIR JE ZVANIČNO SKLOPLJEN TEK 102 GODINE KASNIJE - 2006.

KARAKTERNE OSOBINE

Dodao je da shvata da je to način na koji su stvari postavljene i podsetio da je došao na funkciju tek pre nešto više od godinu i po dana, ali da je već obezbedio dodatno finansiranje za NATO:

- Rekao sam: Morate da platite, morate da platite.

Da se Tramp s jedne strane sprda sa Crnom Gorom, ali s druge šalje ozbiljnu poruku, smatra Andrija Mandić, predsednik opozicione crnogorske Nove srpske demokratije.

Mandić: On se sprda s Crnom Gorom, ali šalje i jednu veoma ozbiljnu poruku

- Tramp je, zbijajući šale na račun Crne Gore, poslao poruku koja glasi: Zašto bi deca u Americi ginula za bilo koju državu izvan svojih granica. Posebno je potencirao činjenicu da je Crna Gora nestabilna i da zbog karakternih osobina ovdašnjeg naroda mogu da izbiju i sukobi, pa prema tome SAD ne želi svoju vlastitu politiku da preda u ruke nekome sa strane - napominje Mandić u izjavi za naš list.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrija Mandić

Nešto slično se desilo, dodaje Mandić, i u vremenu pre Drugog svetskog rata, kada su tokom čehoslovačke krize i donošenja Minhenskog sporazuma, kojim je raskomadana Čehoslovačka, studenti u Oksfordu na sam pomen sukoba izašli sa transparentima na kojima je pisalo da su za britansku krunu spremni da žive, ali ne da ratuju.

- Tada su Francuska i Velika Britanija, koje su garantovale da će braniti teritorijalni intergritet Čehoslovačke, odustale ne želeći da zbog neke druge zemlje idu u rat. I Tramp je sada poslao istu poruku - zaključio je Mandić.

 

 

Profesor Perišić: Američki predsednik se na ovaj način podsmeva NATO

PROBLEM S IDENTITETOM

Profesor geopolitike Srđan Perišić kaže za Srpski telegraf da Trampu smeta NATO, kao i Evropska unija, te zato i potencira obavezu većih finansijskih izdvajanja za oružje.

- Na primeru Crne Gore Tramp se podsmeva samoj ideji NATO. Hoće da kaže da je NATO u suštini nebitan i relikt prošlosti. Tramp se preko Crne Gore podrugljivo podsmeva karakteru NATO. U smislu, kakvi ste vi to kada ste sebi dozvolili da jednu takvu zemlju, koja ima niz nerešenih pitanja sa sopstvenim identitetom i narodom, primate u pakt - ističe naš sagovornik.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading