TOTALNI OBRT! Kim Džong Un želi istorijsko ujedinjenje sa Seulom

Autor: Tanjug

Svet

05.03.2018

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong-un izjavio je da ima "čvrstu volju za snažnim pomakom" i da želi da napiše "novu istoriju o nacionalnom ujedinjenju" sa Južnom Korejom, a to je poručio delegaciji visokih južnokorejskih zvaničnika koji su posetili Pjongjang, objavila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoće da postane ujedinitelj: Kim Džong Un

Kim se sa južnokorejskom delegacijom sastao danas, prenosi Rojters.

- Kada je čuo za nameru (južnokorejskog) predsednika Mun Džae-ina u vezi sa samitom od specijalnog izaslanika južnog suseda, on je razmenio stavove i postigao zadovoljavajući dogovor - navodi KCNA, ne precizirajući o kakvom dogovoru je reč.

Severnokorejska agencija dodaje da je Kim dao važnu instrukciju nadležnoj službi da "brzo preduzme praktične korake u tom cilju". 

- Takođe je razmenio temeljne stavove o pitanjima važnim za ublažavanje žestokih vojnih tenzija na Korejskom poluostrvu i aktiviranje mnogostranog dijaloga, kontakta, saradnje i razmene - zaključuje se u izveštaju zvanične severnokorejske agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading