NADA ZA STOTINE HILJADA MIGRANATA: Ubuduće lakše do FRANCUSKOG DRŽAVLJANSTVA!

Autor: BL, Republika

Svet

23.12.2020

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotinama imigranata u Francuskoj koji rade na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, kao nagrada, biće ubrzana naturalizacija, odnosno dodeljivanje državljanstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske pozvalo je strance koji žive i rade na prvim linijama fronta u borbi protiv koronavirusa da podnesu zahtev za ubrzanu naturalizaciju.

Više od 700 osoba je već dobilo državljanstvo ili je u završnoj fazi prijema.

U ovu grupu spadaju zdravstveni radnici, pomoćno osoblje i radnici u prodavnicama.

Zaposleni u ovim sektorima su najizloženiji virusu korona, a mnogi su i umirali od ove bolesti.

Francuska je u prvih 10 zemalja na svetu koje su najteže pogođenje epidemijom, sa više od 2,5 miliona potvrđenih slučajeva i blizu 62.000 smrtnih slučajeva.

Inicijativa za ubrzano državljanstvo prvi put je najavljena u septembru. Sedamdeset i četiri osobe već su dobile francuski pasoš, a još 693 su u završnoj fazi procesa. Do sada se prijavilo 2.890 ljudi.

 
- Zdravstveni radnici, pomoćno osoblje, radnici za negu dece, osoblje na blagajni, svi su dokazali posvećenost naciji, a sada je red na republici da učini nešto njima - rečeno je iz kancelarije izaslanice ministra za unutrašnjih poslova Francuske, koja je zadužena za državljanstva, Marlene Schiappa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading