OPASNOST OD TERORIZMA SA SVIH STRANA: EU povećava broj vojnika i policajaca na granicama Šengen zone

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

05.11.2020

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je da će kontrola nad granicama u okviru Šengen zone biti pojačana zbog porasta terorističke pretnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

- Odlučili smo da značajno pojačamo kontrolu nad granicama u okviru Šengen zone. Odlučili smo da povećamo brojnost snaga na granicama u okviru ove kontrole: sa 2.400 na 4.800 policajaca, žandarma, vojnika - rekao je Makron, prilikom obilaska granice sa Španijom.

Prema njegovim rečima, cilj tog poteza je sprečavanje ilegalnih migracija, zbog sve većih terorističkih pretnji.

Predsednik je rekao da je napad u Austriji pokazao da opasnost od terorizma može doći sa bilo koje strane, ali i od agenata poslatih iz inostranstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

05.11.2020 14:17

Smešno! Pa nije niko od tih terorista došao iz inostranstva!!! Sve su to njihovi domaći. Kujtim je i rođen u Beču. Zatvaranje granica je samo predstava, a nama će sigurno zagorčati život. Nama su pod izgovorom korone već uveli "vize" (one je neko još mogao da dobije, a ove niko). No, teroriste neće zaustaviti, jer oni NE DOLAZE, već se nalaze u Briselu, Parizu, Nici, Beču...