Policija saslušala osumnjičenog za napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.11.2020

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija uhapsila je i saslušala jednog osumnjičenog za napad i ranjavanje sveštenika Grčke pravoslavne crkve u Lionu Nikolaosa Kakavelakisa, i traga za drugim osumnjičenima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Policijski istražitelji nastoje da utvrde motive napada i ustanove da li osoba koja je uhapšena stoji iza napada vatrenim oružjem u kojem je teško ranjen Kakavelakis, u trenutku dok je zaključavao vrata bogomolje.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada je francuski državni vrh proglasio najviši stepen bezbednosnog rizika zbog trostrukog ubistva u jednoj crkvi u Nici prošlog četvrtka, ali i u jeku maksimalne globalne tenzije povodom karikatura proroka Muhameda koje je objavila francuska štampa, a osudile brojne države sa većinskim muslimanskim življem.

Na sve to, u grčkoj zajednici u Lionu raste tenzija zbog dugogodišnjeg pravnog spora između jednog bivšeg iskušenika u grčkoj eparhiji u Lionu i ranjenog sveštenika Kakavelakisa, preneo je AP.

U saopštenju Lionske eparhije Grčke pravoslavne crkve se kaže da je ranjeni sveštenik Kakavelakis trebalo uskoro da se vrati u Grčku i najoštrije se osuđuje bilo koja forma nasilja.

U izjavi za AP, starešina druge pravoslavne crkve u Lionu, otac Antoan Kajo, rekao je između ostalog da grčka pravoslavna zajednica u Lionu za sada nije dobila poruke preteće sadržine, ali je potvrdio da je on ipak odmah nakon pucnjave zatražio policijsku zaštitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading