TRAMP: Dogovorili se Rusija i Arabija - sjajna vest za sve! RUSIJA: Nije bilo razgovora

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

02.04.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donadl Tramp se nada da će Saudijska Arabija i Rusija smanjiti proizvodnju nafte za 10 miliona barela dnevno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Samo što sam razgovarao sa svojim prijateljem naslednim princem Saudijske Arabije (Mohamedom bin Salmanom) koji je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Očekujem i nadam se da će oni smanjiti proizvodnju za oko 10 miliona barela, a možda čak i za više. Ako se to desi, to će biti odlično za naftnu industriju - napisao je Tramp na tviteru.

Samo dvadeset minuta kasnije američki predsednik je napisao da bi Saudijska Arabija i Rusija mogle smanjiti proizvodnju nafte i za 15 miliona barela.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mohamed bin Salman

- Odlične vesti za sve - napisao je Tramp na tviteru.

Međutim, iz Kremlja su odmah reagovali i saopštili da nije bilo nikakvog razgovora ruskog lidera sa saudijskim princem.

Tržište nafte je odmah reagovalo na Trampove tvitove. Nafta marke „Brent“ je poskupela za 23,36 odsto i dostigla 30,52 dolara za barel, a „VTI“ za 24,86 odsto i sada košta 25,36 dolara za barel.

U međuvremenu saudijska agencija je javila da je Rijad pozvao da se hitno održi sastanak članica OPEK-a kako bi se postigao sporazum o stabilizaciji tržišta nafte.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading