"TO BI MOGLO DA DOVEDE DO SVETSKOG RATA" Tramp komentarisao situaciju sa Izraelom, usput potkačio Bajdena (VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarišući "rekordnu inflaciju" u Americi Tramp je rekao da su Sjedinjene Države "nacija u padu".

"TO BI MOGLO DA DOVEDE DO SVETSKOG RATA" Tramp komentarisao situaciju sa Izraelom, usput potkačio Bajdena (VIDEO)

Foto: X/Sphere/Printscreen

Bivši predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat za ovogodišnje izbore, Donald Tramp, izjavio je da bi "ono što se dešava sa Izraelom moglo da se završi svetskim ratom".

- Imamo nešto manje od sedam meseci do predsedničkih izbora 5. novembra, ali to je večnost kada su ljudi nesposobni - izjavio je Tramp, prenosi Džeruzalem Poust.

Na konferenciji za novinare u Palm Biču na Floridi, bivši predsednik, Donald Tramp, sugerisao je da bi rat Izraela protiv Hamasa u Pojasu Gaze mogao da eskalira u svetski rat, a potom je nastavio kritikujući predsednika, Džoa Bajdena, rekavši da "on ne zna šta radi".

Prema njegovim rečima i sukob između Rusije i Ukrajine mogao bi da izazove svetski rat naglasivši da do rata između te dve zemlje nikada ne bi došlo da je on bio predsednik.

Komentarišući "rekordnu inflaciju" u Americi Tramp je rekao da su Sjedinjene Države "nacija u padu".

Podsetimo, Donald Tramp, je izjavio danas da će republikanci podržati pomoć Ukrajini u američkom Kongresu, ali samo u obliku zajma.

- Što se tiče zakona o pomoći Ukrajini, mi ga trenutno razmatramo. Razmišljamo da to uradimo u vidu zajma, a ne samo poklona. Nastavljamo da dajemo poklone od milijarde i milijarde dolara - istakao je Tramp.

On je dodao da su mnogo važniji koraci Evrope. 

- Treba da daju novac. Moraju da nam pariraju. Ako to ne urade, biću veoma razočaran - rekao je Tramp nakon sastanka sa predsedavajućim Predstavničkog doma, Majkom Džonsonom, na kojem je razgovarano o pomoći Ukrajini i američkim izborima, prenosi "The Hill"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading