Ni muva više ne može da preleti: Pancir S strah i trepet za ruske neprijatelje!

Autor: Tanjug

Svet

29.01.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radarska stanica i rakete ruskog protivvazduhoplovnog raketnog sistema Pancir-S dostigle su sposobnost da se bore protiv mini dronova, izjavio je danas Valerij Slugin, glavni projektant za protivvazduhoplovne sisteme u Projektantskom birou Šipunov pri državnoj kompaniji Rostek.

Strah i trepet za dronove - Pancir S

- Borba protiv maih i sporih meta je osetljivo područje za sve radarske stanice i danas drugi protivvazdušni sistemi nisu sposobni da se bore sa takvim dronovima, kao što je kvadkopter Fantom, čija je maksimalna veličina samo 35 centimetara - objasnio je Slugin za Tass.

On je rekao da su ruski stručnjaci adaptirali sposobnost Pancira za lociranje, kako bi niske mete mogle da budu detektovane i precizno praćene.

Dodao je da su i u raketama urađena određena poboljšanja.

Slugin je podsetio da u početku mini dronovi nisu bili među metama Pancira, jer su u vreme stvaranja tog oružja dronovi uglavnom bili prilično veliki i brzi.

Kako je rekao, Pancir je namenjen za borbu protiv raketa ispaljenih iz višestrukih raketnih sistema, granata iz minibacača, krstarećih raketa i hipersoničnog oružja.

Pancir-S je samohodni zemaljski raketni sistem zemlja-vazduh, namenjen za odbranu vojnih i civilnih objekata od svih savremenih i budućih oružja za napad iz vazduha.

Pancir-S se sastoji od 12 raketa zemlja-vazduh, kao i dve auromarske puške kalibra 30 milimetara, od kojih svaka može da ispali do 40 krugova u sekundi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading