Podugačak spisak: Evo koga je sve plaćao Duško Knežević

Autor: Tanjug

Svet

22.02.2019

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Knežević, predsednik Atlas grupe za kojim je raspisana poternicu zbog sumnji da je organizator grupe koja se bavila pranjem novca i utajom poreza, godinama na svom platnom spisku ima veći broj visokih funkcionera vladajućeg DPS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

Tako je zamenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović bio 2007. izvršni direktor Kneževićeve firme Ridley Park iz Podgorice. Posle diplomatske službe, na istaknutim funkcijama Atlas grupe bio je bivši generalni direktor RTVCG Goran Rakočević, čiji je sin Nikola Rakočević danas jedan od uzdanica mlađe generacije DPS-ovih parlamentaraca.

Firma Ridley Park je gazdovala drugom Kneževićevom firmom “Attika Land”, koja je trebalo u Budvi da gradi luksuzno naselje iznad plaže Mogren.

Kompanija Fiesta investments čitavu je deceniju posredovala u emitovanju satelitskog programa RTCG. Ova of-šor kompanija, čiji vlasnik i adresa nikada pouzdano nijesu utvrđeni jer su njene adrese bile od Podgorice, preko Londona do Mauricijusa, potpisala je 1998. godine ugovor o zakupu satelitskih kapaciteta sa RTCG, čiji je tadašnji generalni direktor bio Goran Rakočević.

 

 

Visoki funkcioner DPS-a Miodrag Vuković bio je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran, a njegov bratanac Ivan Vuković je od prošle godine gradonačelnik Podgorice. Predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore profesor dr. Mladen Vukčević bio je svojevremeno, prije Vukovića, dekan Kneževićevog Pravnog fakulteta na Univerzitetu Mediteran, a danas je prema podacima sa veb sajta samo predavač.

Rektor Univerziteta Mediteran bio je i Slobodan Backović, bivši ministar prosvete, a među dekanima i predavačima Kneževićevog Fakulteta za turizam u Baru, pre imenovanja na ministarsku funkciju, bila je visoka funkcionerka DPS-a iz Bara Sanja Vlahović, koja je danas ambasadorka Crne Gore u Rimu.

Direktor Knežćevićeve Bolnice Meljine bio je Budimir Šegrt, koji je nakon toga postao DPS-ov ministar zdravlja a sada je ambasador u Poljskoj. Knežević je nedavno rekao da mu je Milo Đukanović tražio da Šegrt bude direktor Meljina, i da su on i predsednik DPS-a zajedno planirali da razvijaju taj posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading