Tomašićeva krenula u kampanju: Vučić me ne bi pravio budalom kao Kolindu!

Autor: B. K.

Svet

11.06.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruža Tomašić krenula je u kampanju za predsednicu Hrvatske. Ono što je Srpski telegraf najavio prošle sedmice juče se obistinilo. Osvedočena ustaškinja i srbomrzac, na krilima pobede na izborima za Evropski parlament, odlučila je da proba da dođe na čelo Hrvatske.

RepublikaFoto: youtube.com/Bujica Z1TV
Ruža Tomašić

Kao prvi korak, logično, Tomašićeva je izabrala napad na sadašnje vlastodršce, predsednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, uz parolu "od mene neće Vučić praviti budalu kao od vas". Pre pet godina, inače, Ruža Tomašić je podržala Kolindinu kandidaturu, međutim, stvari su se sada promenile.

- Najviše zameram Kolindi i Plenkoviću to što su dopustili da Vučić od njih pravi budale tokom posete srpskog predsednika Zagrebu, u februaru prošle godine - poručila je Tomašićeva, koja je nedavno bila u centru skandala sa veličanjem ustaštva.

Nažalost, dodatne simpatije dobrog dela hrvatske javnosti pobrala je nakon što je nedeljnik Novosti obelodanio da je u mladosti pisala pesme u čast Ante Pavelića i recitovala ih odevena u ustašku uniformu. Kada je to objavljeno, poručila je da se ustaštva ne odriče.

Foto: Tanjug
Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić

Sagovornici Srpskog telegrafa, dobri poznavaoci prilika u Hrvatskoj, za naš list su ocenili da bi Ruža Tomašić pobedila na izborima. Ona je, podsetimo, na izborima za Evropski parlament osvojila čak 69.989 glasova.

Izjave Ruže Tomašić

O ustašama

- Da su ustaše i Ante Pavelić bili na društvenim mrežama i koristili internet, ne bi toliko klali

- To su obični ljudi koji su jednostavno branili svoj dom

O Srbima

- Nećemo primiti Srbiju u EU dok ne plati ratnu štetu

- Neka oni mole boga da mi ne počistimo svoje dvorište jer će mnogi morati da se vrate u Srbiju

- Srbi žive na račun hrvatskih građana, proputovali su ceo svet na račun Hrvatske, a da zauzvrat ništa nisu dali.

Savo Štrbac, predsednik Veritasa, uveren je da bi Tomašićeva glatko odnela pobedu jer je ona za hrvatske pojmove idealan predsednik, a politiku gradi na negativnom odnosu prema Srbima.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da njena pobeda ne bi donela ništa novo i da nema suštinske razlike između hrvatskog državnog vrha koji dolazi iz nazovi demokratske zajednice i Ruže Tomašić.

- Jedino što ona otvoreno i bez uvijanja govori ono što svi drugi misle. HDZ je takođe ustaška priča, ali zbog sveta vode računa šta pričaju - ističe Linta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading