Neće biti vojske na granici Srbije i Srpske: Dodik kategorički odgovorio na Komšićevu inicijativu

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2019

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće postaviti vojsku na granici izmedu Republike Srpske i Srbije kako bi bio sprečen ulazak migranata.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Milorad Dodik

Komentarišući inicijativu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića za održavanje sednice Predsedništva na kojoj bi bila razmatrana migrantska kriza, Dodik je rekao da je već održana sednica posvećena tom problemu na kojoj je zaključeno da treba da bude sačinjen kompletan plan i dat zadatak Savetu ministara da to učini, ali ništa nije urađeno.

- Savet ministara koji je trebao da bude rešenje za migrantsku krizu postao je dodatni problem jer nije ništa učinio. Zakazao sam za sutra sednicu Predsedništva BiH, ali mislim da će to biti jalova priča koja neće dati nikakav rezultat jer nemamo Savet ministara koji bi mogao nešto operativno da uradi. Ustavom je predviđeno da je Savet ministara pomoćni organ Predsedništva, a mi nemamo nikakav pomoćni organ - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim reima, sednica treba da pokaže da Komšic brine o nečemu, iako je tu brigu trebao iskazati mnogo ranije.

- Sve što je trebala učiniti u pogledu migrantske krize, BiH je učinila pogrešno. Migranti su ušli i oni su sada problem ljudi u Unsko-sanskom kantonu. To više nije politički problem u vezi sa njihovim ulaskom jer su oni ušli. Oni su u tome trebali biti sprečeni. Nisam hteo da odbijem inicijativu jer on ima pravo da traži sednicu, ali jedino što možemo zaključiti jeste da pokušavamo da dodemo do ranije traženog plana - naglasio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading