NBA - Voriorsi "metlom" do odbrane titule!

Autor:

Sport

09.06.2018

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Golden stejt Voriorsa na ubedljiv način su odbranili titulu prvaka NBA lige pošto su u finalnoj seriji preslišali Klivlend sa 4:0 u pobedama.

RepublikaFoto: twitter.com/DubNation 24/7
Voriorsi suvereno do novog NBA naslova

Golden Stejt je u 4. meču bio ubedljiv sa 108:85 i tako proslavio novu titulu šampiona na terenu rivala iz Ohaja. MVP finalne serije bio je Kevin Durent, koji je na ovom susretu imao tripl-dabl učinak (20 poena, 12 skokova, 10 asistencija).

- Znate da ste sjajan tim kada svi žele da vas pobede, bilo da su to protivnički igrači, treneri, navijači ili mediji koji nas mrze. Sjajan je osećaj kada ste ekipa na nišanu. To nas čini boljim - rekao je Durent.

Klivlend je svoje šanse propustio u prvom i trećem susretu, kada su odigrali maestralno, bili egal sa favorizovanim rivalom, a nakon toga su definitivno pali i fizički i duhom, pa u poslednjem susretu serije nije bilo nikakve dileme.

To su itekako znali da iskoriste Voriorsi i na taj način potvrde primat u NBA ligi treći put u poslednje četiri sezone.

U poslednjem susretu najefikasniji bio je Stef Kari koji je ubacio 37 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Kevin Durent sa tripl-dabl učinkom (20p, 12sk, 10as) i Andre Igudala sa 11 poena, odnosno Klej Tompson sa 10.

Kod Kavsa najefikasniji bio je Lebron Džejms sa 23 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok su dvocifreni još bili Kevin Lav (13p), Džej Ar Smit (10p) i Rodni Hud sa 10 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading