Platini: Vratiću se fudbalu

Autor:

Sport

26.05.2018

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini izjavio je da planira da se vrati fudbalu pošto je švajcarsko tužilaštvo potvrdilo da Francuz nije optužen u istrazi mogućih finansijskih malverzacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Platini planira da se vrati fudbalu

Svetski mediji navode da se Platini od septembra 2015. nalazio "između svedoka i optuženog" u krivičnom procesu protiv tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera. Međutim, protiv Platinija nikada nije pokrenut nijedan krivični postupak.

Dokazi su se odnosili na Blaterovu dozvolu FIFA da Platiniju isplati dva miliona dolara 2011. godine.

Etički komitet FIFA je istraživao i Platinijev zahtev Svetskoj fudbalskoj federaciji za penzijske doprinose na koje nije imao pravo. Blater je na to pristao i dodao više od milion dolara u Platinijev penzijski fond.

Platini je na kraju dobio četvorogodišnju zabranu rada u fudbalu, koja ističe u oktobru sledeće godine. Međutim, Sud za sportsku arbitražu odbio je žalbu Platinija i potvrdio njegovu suspenziju.

- Vratiću se. Gde, kada i kako - prerano je reći. Ali vratiću se fudbalu. Fudbal je moj život i nikome ne dajem pravo da me liši života - rekao je Platini.

Platini (63) je u karijeri igrao za Nansi, Sent Etjen i Juventus. Za selekciju Francuske igrao je od 1976. do 1987. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading