ŽIVKOVIĆ ODRAO BENFIKU: Lisabonski "orlovi" proklinju dan kad su doveli Srbina

Autor:

Sport

28.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krilni napadač inkasirao za četiri sezone u Lisabonu čak 19,06 miliona evra, a postigao samo četiri gola kao najskuplji promašaj portugalskog velikana.

Andrija Živković

Brak sklopljen na rđavim temeljima i u kom jedna strana dobija basnoslovno bogatstvo, a druga samo pusta obećanja da će "sutra biti bolje" osuđen je na krah. Baš takav odnos u protekle četiri godine imali su Andrija Živković (24) i Benfika.

Nakon prekjučerašnjeg raskida ugovora između "orlova" i krilnog napadača iz Niša, kada se podvuče crta i svedu računi, dolazi se do zaprepašćujućeg podatka - Srbin je koštao lisabonskog velikana čak 19.060.000 evra, a vratio im je sa mizerna četiri pogotka na 88 mečeva. Dakle, svaki gol nekadašnjeg asa Partizana koštao je Portugalce neverovatnih 4.765.000 evra! Odnosno, odigrao je svega 5.147 minuta, pa je za svaki minut proveden na terenu inkasirao paprenih 3.703 evra.

SVI ŽIVKOVIĆEVI GOLOVI ZA "ORLOVE"

Benfika - Estoril 5. april 2017.

Benfika - Setubal 26. novembar 2017.

Portimonense - Benfika 10. februar 2018.

Benfika - Maritimo 3. mart 2018.

A to nije sve. Došao je Živković na stadion Luž 2016. godine sa oreolom jednog od najtalentovanijih mladih igrača sveta, a otišao je kao, verovatno, najskuplji promašaj ikada. Njegov otac i menadžer Jovica izdejstvovao je samo na ime potpisa šest miliona evra, budući da je stigao iz Partizana bez obeštećenja, a tom prilikom ubačena je i neverovatna klauzula da Andrija za odlazak iz crveno-belog kluba inkasira dodatnih tri miliona evra. Računica dalje kaže da je jedan od junaka svetske titule "orlića" na Novom Zelandu 2015. u prvoj sezoni u Benfiki zaradio 2.100.000 evra, u drugoj 2.400.000, zatim 2.600.000 i u četvrtoj 2.960.000 evra.

Partizan bio kratak 2,5 miliona

Nije se samo Benfika na kraju finansijski opekla o Andriju Živkovića. Mladi srpski fudbaler blistao je u dresu matičnog Partizana i na 93 utakmice postigao 24 gola uz 13 asistencija, ali kada je klub iz Humske trebalo da zgrne silne milione za svog bisera, on je odbio da produži ugovor. Zato su crno-beli debelo platili njegov odlazak. Naime, zbog komplikovanog ugovora s tadašnjim igračevim menadžerom Pinijem Zahavijem, Partizan je izraelčevom investicionom fondu platio dva i po miliona evra jer je Andrija otišao bez obeštećenja koje je bilo zagarantovano.

Gde će se Živković sada skrasiti, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, iz Lisabona odlazi bez obeštećenja, što će opet olakšati pregovore s novim klubom, odnosno omogućiti mu da izdejstvuje veća godišnja primanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading