Žena sudi Bundesligu? E, pa nećete gledati!

Autor:

Sport

17.02.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna su u premijernom meču 22. kola Bundeslige pobedili Augzburg sa 3:2, ali u izuzetno zanimljivoj i dramatičnoj utakmici nisu mogli svi da uživaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bibijana Štajnhaus

Pre svega to se odnosilo na gledaoce u Iranu, koji su ostali uskraćeni za televizijski prenos pomenutog meča, i to zbog potpuno neverovatnog razloga. Naime, slika sa duela u Augzburgu nije otišla u ovu azijsku zemlju, pošto je pravdu na utakmicu delila Bibijana Štajnhaus.

Kao što je poznato, u ovoj zemlji je na snazi šerijatski zakon i žene moraju biti pokrivene, ali kako to nije bio slučaj sa Nemicom, prenos se jednostavno nije smeo emitovati. Bavarski duel je automatski sklonjen sa programske šeme, jer su zakoni u Iranu izuzetno striktni.

U Iranu je, opšte je poznato, zabranjen alkohol, noćni život, plesanje i muzika koja nije prošla cenzuru verske policije, pa stoga nije ni postojala šansa da se na televiziji nađe nepokrivena žena.

Televizije u ovoj zemlji su bile u centru pažnje i prošle nedelje, jer je koriščen stari grb Mančester junajteda, onaj iz 1972. godine, zato što na njemu nema đavola, koji je za Irance satanski simbol.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading