RITUALI KOJI ĆE VAS PODMLADITI: Ovo je jutarnja rutina za zatezanje kože i više energije!

Autor: Republika

Lifestyle

24.02.2021

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste dan započeli sa više energije, treba da praktikujete ovu metodu. I ne samo to... Podmladićete se!

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Kada želite da se osvežite, čim se probudite, istuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom. To će vam povratiti snagu, a istovremeno zategnuti kožu, što nije nimalo zanemarljivo.

Tako ćete još stabilizovati i ojačati krvotok. Započnite tuširanje toplom vodom u trajanju od minuta, pa se tuširajte hladnom vodom oko 25 sekundi. Zatim ponovite postupak, pa završite toplom vodom. Pravilo je, u stvari, da tople faze dvostruko duže traju od hladnih. U svakom slučaju, dajte telu vremena da se navikne na ove temperaturne promene tako što ćete broj toplo-hladnih faza postepeno povećavati.

Poznato je da tuširanje osvežava i razbuđuje organizam, a posebno ako se koriste gelovi za tuširanje s biljnim dodacima, kao što su ruzmarin, divlji kesten ili nana. U toku tuširanja možete uraditi i piling tela, koristeći gotove preparate, a piling možete napraviti i sami. Jednostavno, pomešajte pet kašika pavlake i dve kašičice soli. Na kraju, naravno, sledi mazanje preparatom za negu, koji posebno ne treba štedeti na delovima kože gde ima manje lojnih žlezda, kao što su ruke, kolena, laktovi i potkolenice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading