Pazite šta konzumirate ujutru: Stručnjaci objasnili koji su NAJBOLJI i NAJGORI načini da započnete dan!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

04.10.2020

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina ljudi ne može da zamisli početak dana bez jutarnje kafe ili šoljice omiljenog čaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci naglašavaju da je prvi gutljaj posle noćnog sna najvažniji i preporučuju da ujutru najpre popijemo čašu vode.

- Možda niste žedni kada se probudite, ali konzumiranje vode odmah posle buđenja je zdrava navika koja pomaže da naš organizam održi odgovarajući nivo hidratacije tokom dana - kaže američka nutricionistkinja Viki Šanta Ritelni.

Osim što je izvor života, voda je čuvar vitalnosti, usporava starenje, utiče na lepotu, pa bi valjalo da je pijemo i kada nismo žedni, ali u malim količinama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ima i onih koji rado započinju dan kombinacijom tople vode i limuna, ali stručnjaci kažu da ovaj napitak nema magično dejstvo i da je bolje popiti zeleni čaj s limunom jer zajedno deluju kao antioksidans.

Najgori način da započnete dan je da ujutru pijete gazirana i energetska pića. Mada ćete u početku biti puni energije, ali ćete kasnije osećati umor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading