SAZNAJTE SVE NA VREME: Operacija štitne žlezde i njene posledice

Autor: Republika

Lifestyle

26.11.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolesti štitne žlezde su među najčešćim oboljenjima današnjice. Procenjuje se da oko 35% svetske populacije ima neku vrstu promena na štitnoj žlezdi. Kada je u pitanju oboljenje štitne žlezde, žene su ugroženije i kod njih se javlja osam puta češće nego kod muškaraca.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Štitna žlezda se odstranjuje u slučaju da dođe do poremećaja njene građe i funkcije ili ako postoji sumnja na karcinom. Pritisak koji vrši štitna žlezda može da smeta glasnim žicama izazivajući promuklost, smeta dušniku kada osoba otežano diše i jednjaku kada otežano guta.

Poremećaj građe štitne žlezde se vidi u pojavi strume - uvećanju štitne žlezde. Operativni zahvat se preporučuje i u slučajevima hronične upale štitne žlezde.

Komplikacije kod operacije štitne žlezde su veoma retke. Većina pacijentkinja kaže da su par dana nakon operacije prestali svi neugodni simptomi koje su do tada trpele. Pacijentkinje se relativno brzo vraćaju normalnom životu, bez većih ograničenja, uz dugoročno uzimanje supstitucione hormonske terapije. Ono što ostaje, mada bezazleno u poređenju sa samim premećajima rada štitne žlezde, jeste ožiljak.

Ožiljak koji ostaje nakon operacije štitne žlezde je na vidljivom mestu, na prednjoj strani vrata i neretko izaziva promene u psihološkom statusu žene koje pokušavaju da ga prikriju na različite načine. Kako je današnji tempo života takav da svi svakodnevno trpimo pritiske raznih vrsta, i nemamo dovoljno vremena da izdvojimo samo za sebe - konačno Contractubex® ima inovativno rešenje.

U pitanju je noćni flaster koji omogućava neverovatno komfornu primenu. Dovoljno je da Contractubex® flaster stavite pred spavanje i zaboravite na njega. Jedino što ćete vremenom primetiti jeste da ožiljak nestaje i da vam se samopouzdanje kada stanete pred ogledalo lagano vraća. 


Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading