Radite od kuće i bole vas leđa? Za to su krive OVE greške koje pravite

Autor:

Lifestyle

03.05.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pandemije koronavirusom, mnogi ljudi imaju sreću da rade od kuće. Najčešće je reč o kancelarijskim poslovima, a ako vi spadate u tu grupu, verovatno se već neko vreme žalite na bol u leđima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Možda radite za kuhinjskim stolom, na kauču u dnevnoj sobi ili čak iz kreveta, što je daleko od idealnog mesta za rad. 

Dok se tako snalazite, kako biste pomogli svojim leđima trebalo bi redovno da menjate položaj pa i radni prostor, savetuje Kampanja za zdravija leđa (AGR), nemačko udruženje koje sprovodi i objavljuje istraživanja o sprečavanju bolova u leđima. 

Promene položaja s istezanjem mišića i zglobova mogu činiti čuda, kažu stručnjaci. 

Dodatnoj raznolikosti na neko vreme može doprineti visoki sto za kojim se stoji ili, ako ga nemate, neka viša radna površina u kuhinji, prenosi "Index".

A možete, na primer, i sve svoje telefonske razgovore obavljati na nogama ili šetajući okolo. To će ublažiti naprezanje leđa i pružiti vam malo vežbe. 

AGR takođe savetuje onima koji rade od kuće da osiguraju dostatno osvetljenje radne površine jer inače naprežete ne samo oči nego i leđa jer se stalno morate naginjati napred kako biste bolje videli. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading