BON TON ZA VLASNIKE PASA! IMATE PRAVO DA BUDETE NEVASPITANI, ALI NE I DA SMETATE DRUGIMA! Poštujte ova pravila i naučite ljubimca da ih se i on pridržava!

Autor: Republika

Lifestyle

13.01.2021

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne obožavaju svi vašeg psa kao vi i to uvek imajte na umu. Neki ga se čak i plaše!

RepublikaFoto: pixabay.com

Približavanje psa nepoznatim ljudima ne sme se dopustiti ni u kom slučaju, a psu ne smete da dopustite ni da se penje uz vašeg poznanika ili prijatelja, ne daj bože neznanca, jer ga tako može isprljati.

Odlazak u kafiće 

Veliki problem je odlazak sa psom u kafić ili restoran. Ako na vratima nema znaka zabrane uvođenja pasa, vlasnici, ipak, moraju da pitaju osoblje kafića ili restorana smeju li da uđu sa svojim ljubimcem. Kad je toplo vreme i kad su otvorene terase, znatno je lakše. Međutim, u takvim slučajevima vlasnik psa mora da  smesti pored svojih nogu i da mu naredi da legne. Nikako ga ne sme pustiti da slobodno šeta oko drugih stolova i uznemirava ostale goste. Ako je reč o minijaturnim vrstama, onda vlasnik ljubimca može da drži u krilu. 

Ukoliko se ne ponaša bezobrazno i vodi računa o drugima, vlasnik psa će retko doživeti neprijatnost. Pravila lepog ponašanja, koja se, nažalost, gube i u drugim situacijama, vrede i u suživotu sa četvoronožnim prijateljima. 

 

 

 

Vršenje nužde

Svaki savesni i odgovorni vlasnik uvek u džepu ili torbi mora da ima papir i kesu kako bi pokupio izmet svog ljubimca. Izmet je potrebno pokupiti sa svih površina koje nisu namenjene psima. Iako sve više ljudi vodi računa, ipak još uvek ima onih koji, nakon što im pas nasred trotoara obavi veliku nuždu, nastavljaju šetnju kao da se ništa nije dogodilo. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading