Kako da se oslobodite podbratka

Autor:

Lifestyle

23.09.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podbradak, iliti dupla brada, pojava je koju niko ne želi da vidi na svom licu. Reč je o masnoći nakupljenoj ispod kože, koja gubi kolagen i elastičnost, što dovodi do njenog opuštanja oko vrata i brade. Ovaj proces počinje već oko 20. godine života, a ubrzava ga izlaganje suncu, pušenje i loša ishrana. Ove loše navike ujedno su i uzrok gojaznosti, koja je jedan od glavnih uzroka pojave podbratka.

RepublikaFoto: youtube.com/Cut
Foto: Ilustracija

Onima koji žele da se oslobode podbratka na raspolaganju su brojni preparati, intervencije i operacije, ali je moguće problem rešiti i prirodnim putem, a Srpski telegraf otkriva na koji način. Naravno, pravilna ishrana je najefikasniji način da se skine višak kilograma, a samim tim i podbradak, a potrebno je raditi lagane vežbe (poput vrištanja i pućenja) za zatezanje kože vrata. Čak je i jednostavno žvakanje žvake odlična vežba koja pomaže da se sagori sav višak masti na licu i bradi.

Da bismo usporili starenje kože, najvažnije je da se jede više namirnica bogatih kolagenom i hijaluronskom kiselinom. Jesti četiri porcije povrća i tri porcije voća, zameniti rafinisane žitarice integralnim, izbegavati industrijski obrađenu hranu, jesti posnije proteine, kao što su meso živine i riba, kao i zdrave masti, poput maslinovog ulja, avokada i orašastih plodova. Izbegavati prženu hranu i konzumirati mlečne proizvode sa malim procentom masti, a obavezno smanjiti unos šećera.

UZROCI

* genetika

* gojaznost

* starost

* loše držanje (može prouzrokovati da koža oko brade izgubi elastičnost, što dovodi do stvaranja podbratka)

Vežbe za podbradak

* VIKANJE - (može i u tišini) Otvori usta kao da želiš glasno da vičeš. Ponovi to više puta. Ova vežba jača muskulaturu čeljusti i napinje celo lice.

* VRTI GLAVOM - Važno je da ne mašeš naglo glavom napred-nazad da ne bi došlo do povrede. Najbolje je da se polako krene s glavom levo na desno, pa je okretati na jednu, pa na drugu stranu. Ponovi to 10 puta, napravi kratku pauzu - i tako ponovi u pet serija.

* GURAJ JEZIK KA NEPCU - S ovom vežbom treniraš muskulaturu vrata. Stisni usne i pritisni jezik jako o nepce. Stiskaj što jače možeš. Drži tako nekoliko sekundi, pa opusti. Ponovi to nekoliko puta.

* ŠAKA NA BRADI - Stisni šaku i stavi je pod bradu. Pritisni glavom prema šaci i tako drži nekoliko sekundi. Ova vežba je dobra protiv podbratka, ali i obešenih obraza.

RepublikaFoto: youtube.com/Cut
Foto: Ilustracija

* KONTRASTNO TUŠIRANJE - Poznato je da je tuširanje naizmenično hladnom i vrućom vodom dobro protiv celulita. Na vratu će biti isto dejstvo. Jednostavno tuširajte podbradak naizmenično hladnom, pa vrućom vodom. Najbolje je to raditi svaki dan.

* NAPRED-NAZAD - Pritisnuti jezikom gornje nepce i naginjati glavu napred i nazad da bi se oslobodili viška masti u podbratku. Treba raditi tri seta od pet ponavljanja.

* KSO - Treba više puta izgovoriti kso kako bi ojačali mišiće vilice, obraza i vrata koji se tako pokreću, što sagoreva masti u podbratku. Uraditi tri seta od 12 ponavljanja ove vežbe.

* POLJUBAC U PLAFON - Nagnuti glavu unazad i formirati o pomoću usta kao da želite da ljubite plafon. Ovo vežba mišiće brade, što pomaže u sagorevanju masti. Treba raditi tri seta od pet ponavljanja.

* ISTEZANJE VRATA - Sesti uspravno i istegnuti vrat koliko god možete na obe strane. Ponoviti 10 puta.

* JEZIK - Isplaziti jezik što više možete i pokrećite ga levo-desno što duže možete. Ponoviti vežbu 10 puta od po 12 sekundi.

* ROTIRANJE - Okrećite vrat sa strane na stranu kako bi aktivirali mišiće oko brade i vilice i tako 10 puta.

* NAZAD - Nagnuti glavu unazad i gurati vilicu i jezik napolje. Ponoviti vežbu 10 puta.

* LOPTA - Staviti manju loptu ispod brade i pritiskati bradom loptu. Ponoviti 25 puta dnevno.

Pomoć u prirodnom skidanju podbratka

RepublikaFoto: youtube.com/Cut
Foto: Ilustracija

* Ulje pšeničnih klica. Uzeti malo ulja od pšeničnih klica i utrljati ga na vilicu ka gore. Masirati od pet do 10 minuta i ostaviti da odstoji preko noći. Raditi jednom dnevno.

* Maslinovo ulje. Uzeti malo maslinovog ulja i blago ga zagrejati, pa masirati lagano vilicu i vrat. Ostavite da odstoji preko noći ili sat-dva pre ispiranja. Ovo raditi jednom dnevno. Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i vitaminom E (alfa-tokoferol), koji zatežu kožu i štite je od oštećenja.

* Belance

Sastojci:

- jaje

- kašika mleka

- kašika meda

- kašika limunovog soka

Priprema:

Odvojiti belance od žumanceta. Razblažiti belance sa po kašikom mleka, meda i limunovog soka, te naneti ovu mešavinu na celu bradu i na kožu blizu vrata. Ostaviti da deluje 30 minuta, pa isprati vodom. Raditi ovo jednom dnevno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading