Raspad Kekinog klana: Za godinu dana zla kob pogodila je pet članova ozoglašene grupe

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

11.11.2018

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom 2017. za manje od godinu dana čak pet bliskih saradnika navodnog narko-bosa Dejana Stojanovića Keke ubijeno je, uhapšeno ili osuđeno u akcijama policije i nastavku borbe za prevlast u klanu. Prošle nedeje je, pod misterioznim okolnostima, preminuo još jedan član ove ozloglašene kriminalne grupe - Nenad Grujović, poznatiji kao Crni Gruja.

RepublikaFoto: e-stock/E. ČONKIĆ
Pod misterioznim okolnostima pao sa terase svog stana: Crni Gruja

Rat za opstanak Kekinog klana počeo je u aprilu 2012. godine ubistvom Vujadina Pejanovića (34).

Iste godine ubijen je i njegov saborac Miloš Ljubenović, koji je navodno prao Stojanovićev novac zarađen od kriminalnih aktivnosti.

U maju iduće godine ubijen je i Nemanja Loncović, vlasnik novobeogradskog restorana "Hacijenda".

Nakon privremenog zatišja lov na Kekine ljude nastavljen je 2015. godine.

Ivan Borovčanin Lucifer

Ivan Borovčanin jedan je od inicijalnih članova klana, koji se spominje u "beloj knjizi".

U Kekinu grupu stigao je sa podebelim dosijeom: između ostalog bio je sumnjičen da je zajedno sa Vojkanom Pejanovićem izvršio ubistvo Milana Vukmanovića (pravosnažno oslobođen 2013).

Uhapšen je u junu ove godine u akciji nakon privođenja Darka Karaičića, falsifikatora koji je falš dokumentima opsluživao pripadnike nekoliko klanova.

Lucifer je uhapšen po poternici jer se nije javio na izdržavanje trogodišnje kazne zbog trgovine narkoticima, na koju je osuđen još 2008. godine. U trenutku privođenja uperio je pištolj u policajce.

 

 

Aleksandar Dabić Daba

Aleksandar Dabić dobro je poznat organima gonjenja Srbije. Naime, on je hapšen u okviru akcije "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, u širokoj akciji borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji.

U tom hapšenju, obavljenom 24. marta 2003, iz Kekine grupe uhapšen je i Mario Milosavljević. Dabićevo ime se pominje i u "beloj knjizi" kriminala, u kojoj je MUP popisao sve značajnije kriminalne grupe koje operišu u Srbiji, i to kao član Kekine grupe. U tom kontekstu, operativna saznanja dovodila su ga u vezu sa pokušajima ubistava Milana Vujanovića i pokušaj ubistva Zorana Lazarevića.

Prošle godine uhapšen je sa Aleksandrom Nešovićem, poznatijem kao Baja, takođe istaknutim članom Kekine grupe u Beogradu. Dabić i Nešović su, inače, najistaknutiji članovi Kekine grupe.

 

 

Nemanja Arsenijević Mutavi

U nizu hapšenja i likvidacija koji razara Kekin klan, Nemanja Arsenijević predstavlja "svetli primer".

On je, naime, krajem 2016. oslobođen pred Apelacionim sudom u Beogradu optužbi za dilovanje kokaina u Beogradu i Bačkoj Palanci, i to zbog zastarelosti optužnice.

Mutavog je inicijalno (zajedno sa još pet članova grupe) za dilovanje kokaina optužilo Više tužilaštvo, ali je osuđen samo za posedovanje - na godinu dana. Onda je i to delo zastarelo.

U "beloj knjizi" se navodi da je zajedno sa članovima klana navodno pokušao da ubije Borislava i Željka Bandića.

 

 

Milomir Jovanović

Milomir Jovanović (45), biznismen iz Vranića i jedan od navodno najbližih Kekinih saradnika, ubijen u januaru ove godine hicem iz snajpera na lokalnom groblju u Sopotu.

Nezapamćeno ubistvo je izazvalo šok i nevericu u javnosti, a veliki strah među ljudima koji su došli na sahranu Novaka Todorovića. Veruje se da je ubijeni biznismen radio sa narkoticima, što i jeste osnovna delatnost grupe.

 

 

Nenad Grujović

Crni Gruja, preminuo je prekjuče u Beogradu, kada je pod misterioznim okolnostima pao sa terase svog stana.

Glavom je udario o ivičnjak, i od siline udarca nakon pada sa 10 metara, stradao je u bolnici. Policija je saopštila da je uradila uviđaj i da na licu mesta nije primećeno ništa sumnjivo, ali se još utvrđuje da li je Gruja izvršio samoubistvo ili nesrećnim slučajem pao sa terase i stradao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading