UHAPŠEN JOŠ JEDAN "NAVIJAČ": Vođa "Alkatraza" u Dijaninom mafijaškom krugu

Autor:

Hronika

27.02.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damjan Šobić (38), vođa navijačke grupe "Alkatraz", koji je preksinoć uhapšen u štek-stanu u centru Beograda, blizak je sa Vladimirom Vajdićem (42), koji nikad nije krio svoje veze sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović.

Foto: MUP Srbije

Vajdić je jedan od zaplenjenih Šobićevih automobila opremio policijskim blinkerima, saznaje Srpski telegraf od dobro obaveštenih izvora iz istrage. Policija je hapšenjem Šobića rasturila još jedan mafijaški krug povezan sa bivšom sekretarkom kojoj se pripisuju mnogi gresi vezani za davanje logistike "kavačkom klanu" i njegovom pripadniku Veljku Belivuku.

Šobiću je policija preksinoć upala u stan u kom se skrivao. Pošto nije hteo da otvori vrata, policija ih je razvalila i upala unutra. Uhapsila ga je praktično na spavanju. Pretresom prostorija pronađen je specijalno napravljen štek u kom je bilo oružje i municija, a u stanu su nađene i baklje i majice s obeležjem navijačke grupe "Alkatraz". U garaži zgrade pronađeno je i nekoliko automobila koji, kako se sumnja, pripadaju osumnjičenom, a na jednom od njih su postavljeni blinkeri.

Šobić je organima reda dobro poznat odranije. I tokom 2017. uhapšen je na Dorćolu, kada je, u toku rutinske kontrole, policija kod njega pronašla pištolj glok i 12 metaka.

Šobićeva garaža puna automobila

Iz garaže zgrade u kojoj stanuje Šobić policija je odvezla i oduzela šest automobila, među kojima su jake marke poput BMW i audija.

Svoj dosije Šobić je počeo da puni još 2008, kada je učestvovao u izazivanju nereda na utakmici OFK Beograd - Partizan. Osim za Šobićem, tada je istraga pokrenuta i protiv Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Kića je 2. novembra 2019. ubijen nasred ulice u Beogradu, kada mu je napadač prišao s leđa i pred prijateljima ga izrešetao. Ni egzekutor ni nalogodavac još nisu pronađeni.

Šobić je zbog istrage o izazivanju nereda na utakmici pobegao iz Srbije, pa je za njim u novembru 2011. raspisana poternica.

Utočište je našao na Kosovu. U junu 2012. je uhapšen u Kosovskoj Mitrovici jer je u momentu kada ga je pretresla kosovska policija bio naoružan.

RepublikaFoto: MUP
Dijana Hrkalović

Šobić se, navodno, prethodno u jednom lokalu sukobio s nekoliko pripadnika KPS u civilu. Oni su kasnije došli u pretres njegovog stana, ali je on na policiju potegao pištolj, zbog čega je i uhapšen.

Srpska policija verovala je i da se Šobić u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima "Alkatraza" Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe "Zabranjeni" Ivana Perovića (20).

Krasić je vrlo brzo uhapšen u Belgiji i izručen Srbiji, a potom i osuđen na 15 godina zatvora, dok su Isaković i trećeoptuženi V. M. oslobođeni optužbi.

Uklanjao policijski nadzor za 30.000 evra

Nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović je više puta u toku 2018. naređivala policiji da pusti narko-dilera i pripadnika jedne od navijačkih grupa Vladimira Vajdića (42), koji je hapšen s neregistrovanim pištoljem, koji se, inače, koristi za likvidacije, otkriva izvor Srpskog telegrafa.

- Prvi put je zaustavljan u audiju A8, a kod sebe je imao oružje s izbrisanim brojem. Umesto da nazove advokata, kontaktirao je direktno sa Hrkalovićevom, koja je odmah od načelnika odeljenja kriminalističke policije na Novom Beogradu Borisa Vitorovića tražila da bude istog momenta pušten na slobodu, pa čak i da mu se vrati oduzeti pištolj - kaže naš sagovornik.

Iste godine Vajdiću i dvojici njegovih pajtaša posle policijskog zaustavljanja vraćen je audi A6.

Prema saznanjima izvora bliskih Službi unutrašnje kontrole MUP, Vajdić je bio izuzetno blizak sa Hrkalovićevom, preko koje je završavao prljave poslove za mafiju.

- On je preko nje za 30.000 evra skidao neke ljude s mera nadzora i kontrole, odnosno praćenja i prisluškivanja. Za državnu sekretarku se u to vreme, kad je bila bog i batina u MUP, govorilo da kontroliše i mafiju i policiju, a sve više dokaza o tome isplivava na površinu. Ljudi su se plašili njene osvete jer je bila u stanju da uništi život i karijeru časnim policajcima - zaključuje naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading