Poklonskaja ukrajinskom ambasadoru u Beogradu: NEMOĆNI STE PA PRIČATE GLUPOSTI!

Autor: sputniknews.com

Svet

26.04.2018

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine bespotrebno priča gluposti, što govori samo o jednom – njihovoj nemoći - izjavila je poslanica ruske Dume Natalija Poklonskaja za Sputnjik povodom reagovanja ukrajinskog ambasadora u Beogradu na njenu posetu Srbiji.

Foto: Tanjug/AP
Natalija Poklonskaja

- Želela bih da ih podsetim da je veoma mnogo zvaničnika Ukrajine koji su izvršili državni prevrat 2014. godine na ruskim poternicama za zločine, između ostalog i nad ukrajinskim narodom - rekla je Poklonska i dodala da treba samo videti šta su oni uradili sa svojim narodom i od nekada lepe zemlje Ukrajine.

- To je faktički genocid nad ukrajinskim narodom jer oni danas ubijaju i uništavaju vlastiti narod. Uništavaju čitava naselja na jugoistoku Ukrajine, ranjavaju decu. Predsednik Porošenko kaže da će njegova deca ići u školu, a da će deca Donbasa sedeti u podrumima - podsetila je ona u izjavi za Sputnjik.

- Zato je najvažnije da se niko ne ugleda na njih, jer zbog grantova koje su dobili od svojih gazda koji upravljaju njima kao marionetama ne preostaje im ništa drugo do da daju takve glupe izjave i da pričaju kako su nezadovoljni što sam ja došla u Srbiju - dodala je Poklonskaja.

Poklonska je, inače, gost Odbora za dijasporu u vezi sa pitanjem rešavanja problema naših ljudi koji žive u Rusiji, a ovo je njena prva zvanična poseta Srbiji od kako je izabrana za deputata ruske Dume.

Komentari (0)

Loading