NOVI SATELITSKI SNIMCI: Uskoro počinje čišćenje poslednjeg uporišta Hamasa, izraelska vojska vrši poslednje pripreme (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je pod snažnim pritiskom zbog rastućih humanitarnih posledica rata i obećao je da će preduzeti mere da zaštiti civile

NOVI SATELITSKI SNIMCI: Uskoro počinje čišćenje poslednjeg uporišta Hamasa, izraelska vojska vrši poslednje pripreme (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/manniefabian

Izraelski mediji su izvestili da je Izrael spreman da pošalje trupe u Rafu, grad u Pojasu Gaze koji vidi kao poslednje uporište Hamasa. Pripreme za evakuaciju raseljenih palestinskih civila su u toku, a čišćenje Rafe je odloženo zbog nesuglasica sa Vašingtonom, prenosi Srna.

Evakuacija palestinskih civila

Izveštaji ukazuju na pripreme za evakuaciju raseljenih palestinskih civila koji su se sklonili u oblast Rafe.

List "Izrael hajom" navodi da je odluka izraelske vlade doneta, dok su pojedini mediji primetili snimke na društvenim mrežama na kojima se vidi podizanje šatorskog grada za evakuisane iz Rafe.

Očekuje se da će "čišćenje" Rafe biti sprovedeno u najskorije vreme.

Broj stanovnika Rafe je uvećan za više od milion Palestinaca koji su pobegli iz drugih delova Pojasa Gaze tokom više od pola godine rata, piše Srna.

Ova situacija izaziva zabrinutost zapadnih sila, kao i Kaira, koji je isključio mogućnost prihvatanja izbeglica na egipatski Sinaj. Izrael je pod pritiskom zbog rastućih humanitarnih posledica rata i obećao je da će preduzeti mere da zaštiti civile u Rafi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i portparol izraelske vojske nisu imali komentar u ovom trenutku, ali se očekuje da će razvoj situacije privući pažnju međunarodne zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading