BAJDEN PRIPREMA PAKET VELIKIH RAZMERA: Šta je sve uključeno u američku pomoć Ukrajini?!

Autor:

Svet

23.04.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će nakon Predstavničkog doma Kongresa, danas američki Senat konačno odobriti zakon o pomoći Ukrajini.

BAJDEN PRIPREMA PAKET VELIKIH RAZMERA: Šta je sve uključeno u američku pomoć Ukrajini?!

Foto: Tanjug/AP

Sledeći paket pomoći SAD Ukrajini biće znatno veći nego inače, prenosi Politiko, pozivajući se na svoje izvore u američkoj administraciji.

Briselski portal navodi da će sledeći paket američke vojne pomoći Ukrajini biti znatno veći nego inače i da će biti poslat odmah nakon što Senat konačno odobri zakon o pomoći Kijevu, koji je nedavno usvojio Predstavnički dom.

Prema rečima neimenovanih američkih zvaničnika, novi paket će uključivati oklopna vozila, kao i opremu za PVO i artiljeriju.

Konkretno, sagovornici briselskog portala kažu da će SAD isporučiti Ukrajini novu seriju oklopnih transportera Bredli, džipova Hamvi i oklopnih transportera M113.

Prema jednom od izvora, administracija predsednika SAD, Džozefa Bajdena, priprema "paket velikih razmera koji će pomoći da se zadovolje potrebe ukrajinskog ratišta"

Ti paketi će uključivati artiljeriju i sisteme protivvazdušne odbrane, dodao je zvaničnik. 

Očekuje se da će nakon Predstavničkog doma Kongresa, danas američki Senat konačno odobriti zakon o pomoći Ukrajini, kojim bi se Kijevu obezbedila pomoć u ukupnom iznosu od oko 61 milijardu dolara.

U razgovoru sa ukrajinskim predsednikom, Volodimirom Zelenskim, u ponedeljak, Bajden je obećao da će brzo obezbediti "značajne nove pakete bezbednosne pomoći kako bi se zadovoljile hitne potrebe Ukrajine na bojnom polju i protivvazdušnoj odbrani" čim potpiše zakon o novoj pomoći.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading