SKANDAL U UKRAJINI: Vojska osumnjičena za napad na policajce!

Autor:

Svet

20.04.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine osumnjičeni za otvaranje vatre na policajce

SKANDAL U UKRAJINI: Vojska osumnjičena za napad na policajce!

Foto: Tanjug/AP


Kopnene snage Oružanih snaga Ukrajine su danas potvrdile da su vojnici jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine osumnjičeni za otvaranje vatre na policajce u Viničkoj oblasti. Komanda Kopnene vojske je izdala saopštenje na Fejsbuku u kome je navedeno da će pružiti maksimalnu pomoć u istrazi ubistva policajca Maksima Zareckog, izražavajući saučešće porodici preminulog policajca i ističući da krivci za ovaj zločin moraju biti najstrože kažnjeni.

Negiranje povezanosti sa 28. brigadom i demanti Nacionalne policije

Prethodno, 28. brigada je demantovala da su osumnjičeni vojnici služili u ovoj jedinici, dok je Nacionalna policija demantovala medijske napise o hapšenju osumnjičenih, ističući da je u toku specijalna policijska operacija i da još nije bilo hapšenja.

Incident u Viničkoj oblasti

Ukrajinski portal je podsetio da je policija zaustavila nepoznati automobil na kontrolnom punktu u Viničkoj oblasti, nakon čega su dvojica muškaraca otvorila vatru na policajce. Kao rezultat napada, policajac Maksim Zarecki je preminuo na licu mesta, dok je njegov partner povređen i trenutno se nalazi u bolnici.

Ovaj tragični incident baca svetlo na ozbiljnost situacije u Viničkoj oblasti i zahteva hitnu istragu i preduzimanje adekvatnih mera kako bi se osigurala sigurnost građana i pravda za žrtvu i njegovu porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading