OGLASILA SE POLICIJA U SIDNEJU! Napad povezan sa terorizmom?

Autor:

Svet

13.04.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu u 15.30, napadač je počeo da trči po tržnom centru naoružan nožem i počeo da ubada ljude sve dok ga nije zaustavila policajka

OGLASILA SE POLICIJA U SIDNEJU! Napad povezan sa terorizmom?

Foto: Tanjug/AP

Policija australijske države Novi Južni Vels saopštila je danas da je napadač koji nožem usmrtio šest osoba u Sidnejskom šoping molu 40-godišnji muškarac i potvrdila da napad nije povezan za terorizmom.

Komesarka policije Novog Južnog Velsa Kerin Veb izjavila je da policija veruje da zna identitet napadača, ali da se čeka da to zvanično bude potvrđeno, prenosi Gardijan.

- Večeras smo razotkrili ko je počinilac i verujemo da se radi o 40-godišnjaku. Međutim, čekamo da ga zvanično identifikujemo i još ne možemo da saopštimo preciznije informacije o njegovom identitetu. Dozvolite mi da vas uverim da ne postoji stalna pretnja. Reč je o pojedincu koji je preminuo - izjavila je načelnica policije Kerin Veb.

Vebova je rekla da je napadač od ranije bio poznat policiji i da ne postoji bojazan da je bio ideološki motivisan, tj. da nije reč o terorističkom napadu.

- Veoma je tužno ono što se ovde dogodilo. Ali ljudi ne bi trebalo da budu zabrinuti jer smo uvereni da je napadač delovao sam i da više nema pretnji za zajednicu - rekla je Vebova i pohvalila ogromnu hrabrost  policajke koja je pucala i likvidirala napadača.

- Pripadnica policije se suočila sa napadačem... hodala je brzo iza njega da bi ga sustigla. Okrenuo se prema njoj i podigao nož. Upotrebila je vatreno oružje i ta osoba je sada mrtva - potvrdila je policija.

Prema izjavi svedoka, pripadica policije je napadaču rekla da baci nož, a kako on to nije uradio, pucala mu je direktno u grudi.
 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading