AKO IRAN NAPADNE IZRAEL, JERUSALIM ĆE UPOTREBITI ELEKTROMAGNETNE BOMBE! Ovo oružje koristiće se PRVI PUT U ISTORIJI: "Vratićemo ih u kameno doba"! (FOTO)

Autor:

Svet

13.04.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran upozorava da Izrael "mora biti kažnjen".

AKO IRAN NAPADNE IZRAEL, JERUSALIM ĆE UPOTREBITI ELEKTROMAGNETNE BOMBE! Ovo oružje koristiće se PRVI PUT U ISTORIJI: "Vratićemo ih u kameno doba"! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Sanadik, Shutterstock

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, izjavio je danas da Izrael "mora biti kažnjen" i da će "biti kažnjen" zbog napada na iranski konzulat u Siriji, za koji Teheran krivi Tel Aviv. U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi, njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

- Zli režim je napravio grešku, mora biti kažnjen i biće kažnjen - rekao je Hamnei u obraćanju povodom obeležavanja Ramazanskog bajrama, prenosi Rojters.

Oglasio se i portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Danijel Hagari, koji je rekao da je načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Herci Halevi, zaključio procenu sa šefom CENTCOM-a, generalom Majklom Erikom Kurillom, o pretnji Irana od napada na Izrael.

Održali smo zajedničku procenu situacije, kako bismo osigurali da naša koordinacija bude čvrsta - kaže Hagari.

Ako dođe do bilo kakvih promena, odmah ćemo obavestiti javnost. Mi smo u ratu poslednjih šest meseci i nosili smo se sa svim postojećim pretnjama. Naša odbrana je spremna i zna kako da se nosi sa svakom pretnjom pojedinačno. Takođe smo spremni za napad, sa raznim mogućnostima, da zaštitimo građane Izraela - kaže Hagari, naglašavajući da civili i dalje treba da budu na oprezu, jer je protivvazdušna odbrana Izraela "među najboljima na svetu, ali nije hermetička".

Izrael će upotrebiti "elektromagnetne bombe"

Izveštaji izraelskih medija sugerišu da ako Iran direktno gađa strateške objekte u Izraelu, onda će Jerusalim verovatno uzvratiti izuzetnim odgovorom: elektromagnetnim napadom, piše Dejli tajms.

- Iako elektromagnetna bomba nikada ranije nije korišćena, njeni efekti su poznati. Ne šteti ljudima i stvara veliki EMP (elektromagnetni puls) u okolnim područjima, potpuno uništavajući sve elektronske sisteme. Stručnjaci kažu da će izraelski EMP udar na Iran „vratiti u kameno doba“ - navodi se.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading