"OSTALI SMO ZAPANJENI KAD SMO VIDELI ŠTA PLANIRAJU" Nemačka policija uhapsila četiri mladića zbog planiranja terorizma na EURO 2024.

Autor:

Svet

12.04.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. će biti održano u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

"OSTALI SMO ZAPANJENI KAD SMO VIDELI ŠTA PLANIRAJU" Nemačka policija uhapsila četiri mladića zbog planiranja terorizma na EURO 2024.

Foto: Shutterstock

Grupa od četiri mladića uhapšena je u Diseldorfu zbog planiranja terorističkog napada na nemačke gradove tokom Evropskog prvenstva.

Njihova namera otkrivena je kada je policija intervenisala, sprečavajući ih da izvrše napad naoružani noževima i molotovljevim koktelima.

Ovo samo dodatno potvrđuje zabrinutost za bezbednost tokom velikih sportskih događaja, posebno nakon nedavnih pretnji terorističke grupe Islamske države (ISIL) da će ciljati utakmice Lige šampiona.

- Uhapsili smo grupu mladića od 15-16 godina, kada smo videli šta planiraju i upisali njihove grupne poruke na pametne telefone, ostali smo zapanjeni. Priznali su nam da se ovog leta planiraju napadi na nemačke gradove na EURO-u - kaže za Bild izvor iz nemačke policije.

Nemačka policija je u punoj pripravnosti, planirajući maksimalno pooštriti bezbednosne protokole, dok se šire spekulacije o mogućim terorističkim aktivnostima koje uključuju čak i napade dronovima.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. će biti održano u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

Evropsko prvenstvo 2024. će se igrati na 10 stadiona, koji se nalaze u 10 gradova širom Nemačke: Berlin, Minhen, Dortmund, Gelzenkirhen, Štutgart, Hamburg, Diseldorf, Keln, Lajpcig, Frankfurt. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading