RUSI RAZORILI JEDNU OD NAJVEĆIH TERMOELEKTRANA U UKRAJINI! Ništa od nje nije ostalo! CELA KIJEVSKA I JOŠ DVE OBLASTI BEZ STRUJE! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.04.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

TE Tripiliska je bila ključna za snabdevanje električnom energijom ne samo Kijevske oblasti, već i obližnjih Čerkaskih i Žitomirskih oblasti.

RUSI RAZORILI JEDNU OD NAJVEĆIH TERMOELEKTRANA U UKRAJINI! Ništa od nje nije ostalo! CELA KIJEVSKA I JOŠ DVE OBLASTI BEZ STRUJE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/KyivPost

U današnjim napadima, ruske snage su izvršile uništenje ključnih energetskih objekata širom Ukrajine, što je rezultiralo masovnim prekidima snabdevanja strujom i značajnom materijalnom štetom. Jedna od glavnih meta bio je Tripilski termoelektrana, locirana u Kijevskoj oblasti, koju je ruska vojska potpuno uništila.

 

 

Andri Hota, šef nadzornog odbora "Centrenergo", izvestio je da su svi zaposleni na sreću preživeli ovaj napad, ali da se trenutno radi na lokalizaciji požara koji je izbio nakon napada. TE Tripiliska je bila ključna za snabdevanje električnom energijom ne samo Kijevske oblasti, već i obližnjih Čerkaskih i Žitomirskih oblasti.

 

 

Ministar energetike Ukrajine, Herman Halušenko, potvrdio je da su napadi takođe pogodili energetsku infrastrukturu u regionima Harkova, Zaporožja, Lavova i samog Kijeva. Više od 200.000 korisnika ostalo je bez struje samo u Harkovskoj oblasti.

Osim Tripilske elektrane, ruske snage su takođe bombardovale termoelektranu u gradu Sumi na severu Ukrajine. Kako se navodi, upotrebljene su navođene bombe, ali su ukrajinski zvaničnici izvestili da nema žrtava.

Ovi napadi predstavljaju ozbiljan udarac za Ukrajinu, kako u pogledu infrastrukture, tako i u ljudskim i ekonomskim resursima. Situacija se i dalje razvija dok se Ukrajina bori da se nosi sa posledicama ovih razornih napada.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading