VANREDNA SITUACIJA U RUSIJI: FSB likvidirala dvojicu terorista (VIDEO)

Autor:

Svet

11.04.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem marta u Mahačkali i Kaspijsku uveden je režim protivterorističke operacije.

VANREDNA SITUACIJA U RUSIJI: FSB likvidirala dvojicu terorista (VIDEO)

Foto: X/Veleno Q.B./Printscreen

Pripadnici FSB ubili su dvojicu terorista tokom kontraterorističke operacije u Naljčiku, gradu u ruskoj republici Kabardino-Balkariji, saopštio je informativni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

- Usled antiterorističke operacije u predgrađu Naljčika, u vezi sa utvrđivanjem boravišta naoružanih lica koja su učestvovala u terorističkim aktivnostima, prema dostupnim podacima, neutralisana su dva razbojnika, pripadnici banditske grupe koja je bila deo međunarodne terorističke organizacije. Oni su planirali da izvrše veći broj diverzantskih i terorističkih akata na teritoriji republike - navodi NAC.

Da bi se sačuvali životi civila privremeno je uvedena vanredna situacija u tom delu Najčika.

- U odgovoru na ponudu da polože oružje i predaju se vlastima, banditi su otvorili vatru na policajce - saopšteno je ranije.

Krajem marta u Mahačkali i Kaspijsku uveden je režim protivterorističke operacije.

Tada su privedene tri osobe koje su planirale terorističke napade, a ispostavilo se da su dvojica iz centralne Azije.

Podsetimo, u prethodnom periodu, FSB je uspešno sprovodila akcije koje su sprečile nekoliko planiranih terorističkih napada, čime je značajno doprinela očuvanju bezbednosti građana Rusije.

Napad na koncertnu dvoranu u blizini Moskve šokirao je javnost ne samo u Rusiji, već i širom sveta. Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad, ističući svoju sposobnost da sprovede smrtonosne akcije čak i u srcu Rusije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading